Beşiktaş'ın transfer doneminde Everton'dan kiraladığı Dele Alli, basın toplantısında soruları yanıtladı. Eski Teknik Direktoru Jose Mourinho ve Valerien Ismael'in benzer noktaları olduğunu soyleyen Dele Alli, "Konuşmamız Mourinho ile ozel bir goruşmeydi ama belgeselde acığa cıktı. Benden ne istediğini anlatan bir konuşmaydı. Valerien Ismael'in de motivasyon olarak aynı olduğunu soyleyebilirim. Buraya gelmeden once onun ve benim bekletimlerimle ilgili ortak noktalarımız vardı. Sahaya kendimi olduğu gibi yansıtan bir oyuncuyum. Hocamız da bana bu ozguveni verdi." dedi. Beşiktaş'tan gelen teklifi kabul ederek iyi bir karar verdiğini soyleyen Dele Alli, "Genc bir oyuncu olarak Premier Lig'e geldiğinizde cok buyuk bir beklenti olmuyor. Gol atmaya başlayınca ve iyi performans gosterince goz onune geliyorsunuz. Futbolda inişler ve cıkışlar var. Oynamayan bir oyuncunun performansı duşebilir. Performansınınz kotuye gittiğinde bunun ustunde cok durmamanız gerekiyor. Beşiktaş'tan teklif geldiğinde bu fırsatı değerlendirmek istedim ve benim icin iyi bir meydan okuma. Super Lig cok iyi bir lig. Futbolda duşuşler olabilir ama bunların bizi duşurmesine izin vermemeliyiz." acıklamasında bulundu. Fenerbahce ile 2 Ekim'de oynanacak macla ilgili ise Alli, "İngiltere'de cok fazla derbi oynadım ama buradaki derbi biraz daha farklı. Gittiğim her yerde herkes bu macı soruyor. İnsanlar icin ne kadar onemli olduğunu anlıyorum. Sakatlığım uzucuydu. Gayet iyi hissediyorum." yorumunda bulundu. İngiltere Milli Takımı'na yeniden donmek istediğini soyleyen Alli, kariyerine Beşiktaş'ta devam edip etmek istediğiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi,"Milli takımda her oyuncu oynamak ister. Burada iyi bir performans gosterip milli takıma donmeyi istiyorum. Cok fazla sevgi hissettim burada. Benim de burada bu sevgiye karşılık olarak takıma yardım edip insanları mutlu etmem gerekiyor. İnsanları performansımla şaşırtmam gerekiyor. Kendimi ozgurce ifade edebileceğim bir ortamdayım. Gelecekle ilgili konuşmak şu an icin doğru değil. Sonrasında neler olacağını goreceğiz." ifadelerini kullandı. Super Lig'in zor bir lig olduğunu dile getiren İngiliz oyuncu, "Mental ve fiziksel olarak zor bir lig. Buradaki seviyeye acıkcası şaşırdım. Cok iyi oyuncular ve takımlar var. Burada futbol, herkes icin cok fazla şey ifade ediyor. Bu da baskıyı doğuruyor. Bunu yonettiğinizde daha iyi oluyorsunuz." dedi. Siyah-beyazlı takımda kendisini iyi hissettiğini soyleyen Dele Alli, "Cok tempolu bir takımız. Bunu buraya geldiğimde net bir şekilde gordum. Oyuncuların tempolu oynaması beni cok mutlu etti. Takımda ve ligde kendimi rahat hissediyorum. Takımların seviyesi gercekten iyi. Bu da adaptasyon sorununu ortadan kaldırıyor." acıklamasında bulundu. Beşiktaş'ta kupalar kazanmak istediğini soyleyen Dele Alli, "Mental olarak iyi durumdayım. Yaşadıklarımdan cok şey oğrendim. Ben buraya bir şeyler kazanamak ve şampiyon olmak icin geldim. Şampiyon olabilmek icin de elimden ne geliyorsa yapacağım. Beşiktaş'a geldiğimden bu yana negatif bir durumla karşılaşmadım ve bu sevginin karşılığını vermek zorundayım." diyerek sozlerini noktaladı.