Hem tarzı hem farklı sesiyle yaşadığı doneme damga vuran ve bugun hala buyuk bir hayran kitlesine sahip olan ses satancısıi besteci, soz yazarı, yorumcu ve oyuncu Zeki Muren, 24 Eylul 1996'da hayata gozlerini yumdu. Emirsultan Mezarlığı'ndaki torene sanatcının yakınları, dostları, Turk Eğitim Vakfı (TEV) ve Turk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetcik Vakfı yoneticileri, Bursa Zeki Muren Anadolu Guzel Sanatlar Lisesi oğretmenleri ve oğrencileri katıldı.

Yeğeni İlknur Guner, torende yaptığı konuşmada, Muren'in Turk halkını seven, sayan, feraseti, duruşu, ozverisi ve mertliğiyle halkın gonlunde taht kurmuş bir sanatcı olduğunu anlattı. Bunun halkını, gencleri, orduyu, vatanını cok sevmesinden kaynaklandığını vurgulayan Guner şunları soyledi:
"Butun bunlar halktan karşılık buldu. Şarkıları hÂl dinleniyor, bu bizi cok mutlu ediyor. Zeki Muren'i Turkiye cok seviyor. Oyle tahmin ediyorum ki şu anda Zeki Muren vefat ettiğinde ilkokul cağında olan cocuklar da onu cok seviyor. Ben gittiğim yerlerde genclerin onun şarkılarını soylemesini duyduğumda cok mutlu oluyorum. Oyle duşunuyorum ki Turkiye var oldukca Zeki Muren de var olacak ve Zeki Muren sevgisi hic bitmeyecek." 
AA'nın haberine gore, TEV Bursa Şube Başkanı Mehmet Calışkan da "Sanat Guneşi"nin kendileri icin bir "eğitim guneşi" olduğunu dile getirerek sanatcıyı rahmetle andıklarını ifade etti.