Arkadaşlar selamlar,
Oncelikle yaşadığım bu tur şeyler nedeniyle gercekten kendimi iyice sorgulamaya başladım.
belki aranızda mağaza-market calışanı vardır; onlar da umarım gercekten tarafsız yorum yaparlar..
Sorunum şu ki alışveriş icin girdiğim yerlerden bazılarında calışanlarla iletişimsizlik nedeniyle alışveriş yapmadan cıkıp gidiyorum mecburen, ve sonra da kendime mis gibi takıntı olabiliyor.
Ornekler uzerinden gideceğim;
Bir kac hafta once ic camaşırı, pijama vs. İhtiyacımın arttığını fark ettim. Gercekten 500 Tl kadar butce ayırıp bir ic camaşırı mağazasına girdim. İki gorevli var ve benden başka muşteri yok. Sabah 10.30 civarı. Ben de atletlere falan bakmaya başladım sepetin icinden. Ama sepette sıralıydı zaten ben de zaten sadece bedenleri kontrol ederek aramaya başladım ki dağıtmadım ya da alt ust etmedim ki oyle dağılsa bile katlayıp yerine koyan insanlardanım, empati kurarak hep boyle yapmışımdır.
bi kız geldi, oradan bakmayın, ne istiyorsanız soyleyin dedi ama sinirli sert bir tonda konuştu ve dağıttığımı zannedip duzeltmeye yeltendi ama her şey normaldi, bi şey yoktu sonucta. L beden atlet aradığımı soyledim, şu taraftan bakın dedi. Soyleseniz de ben de yardımcı olaydım falan dedi, ama hala sepette uğraşıyor ki dağıtmadım, biliyorum. ben de sizin karşılamanız gerekmiyor muydu dedim..kız benimle sert bir uslupla konuştuğu icin bu şekilde ve normal tonda cevap verdim. O da bana cağırsaydınız gelirdim dedi yine tersleyerek. Ya arkadaşlar muşteriyim ya, ne bicim bir muhabbetin icindeyim anlayamıyorum. Ve bakmaya calıştım askıdan, hem bulamadım; hem de guya yardımcı olacağını soylemesine rağmen ilgilenmedi gercekten, ve cıkmaya karar verdim artık, bulamadım ve gerildim cunku. Tam kapıdan cıkarken bir karı-koca girdi iceri ve 3. Adımlarında aynı kız onları karşılayıp buyurun nasıl yardımcı olabilirim dedi.
gercekten cok moralim bozuldu.

Başka birini bir market calışanıyla yaşadım.
Elimde market kartı var bi tane, amcası oğluma bi şeyler almamız icin hediye etmişti. Ben de biraz alışveriş yaptım, kart ve yanımda taşıdığım nakit yetersiz geldi kasada, kartta daha fazla para var zannediyordum ama limit azmış, ve 30 tl kadar yetersiz gelince iptal ettik ve kasanın en başına donmem gerekti pahalı urunlerden birini cıkarıp.
sonra kasada bu kez odemeyi yaptım, indirimlerden urunleri sordum ve kız bana gevşek ağızla
-ne istiyoonn diye soruyor.
Ya ben mi bu dunyada fazla hassasım, bilemiyorum arkadaşlar. Ne demek ne istiyorum, bu ne bicim konuşma tarzı boyle diye sinirlenip cıktım. Ya kesinlikle tanıdığım samimi olduğum biri de değil, benden kac yaş kucuk kız.. inanın boyle konuşma durumları geriyor beni. Gercekten alışkın değilim. Kendime saygım bunlara izin vermiyor.

Bir de oğlum ozel bir kursun bursluluk sınavına girdi.
Fazlaca yanlış geldi ki normalde bu kadar yanlış cıkmaz. Kursa gidip oğlumun cevap kağıdını incelemek istediğimi soyledim, uslubum gereği gayet kibar bir tonda konuşurum zaten. Ama kadın gercekten ters davrandı, verdi cevap kağıdını ve gercekten de yanlış hesaplamışlar.
Yani ne bileyim, ne bir ozur ne bir kusura bakmayın falan. Gayet normal bi şekilde kısa kısa cevaplar verdi ki burası ozel bir kurs, belki yaz okulu icin falan kayıt ettireceğim. Yani sanki bir an once cıkıp gitsem diye..
İnsanlar mı mutsuz hep,
Tahammulu mu azaldı?
Ben mi cok fazla hassas duşunuyorum.
En son marketten gergin bir şekilde donunce oğluma anlattım. Anne acaba giyiminde mi sorun var dedi.
Yani markete de giderken ne giyersiniz ki arkadaşlar, eşofman uzeri hırka giyip cıktım. Başortuluyum zaten, oyle sac -baş havalı olacak, her seferinde makyaj yapıp cıkacak kadar da bir halim yok sonucta??
Yani bunun gibi bana tuhaf gelen durumlarla karşılaşıyorum.
Yapıcı ve anlayışla yorum yapanlara teşekkur ediyorum.