Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, sorunumuz ise ikimizin de hayat enerjimizin tukenmesi. Ben kendim icin bir şeyler yapıyorum, psikolojimi duzeltmek icin bir suredir psikoloji kitapları okuyorum, psikoloğa gidiyorum(daha cok yeni), beni mutlu eden şeyleri yapmaya calışıyorum(her ne kadar şu an hicbir şeyden zevk almasam da). Psikolojimizi bu kadar tuketen şey ise genel anlamda eşimin ailesi, zaten eşimin psikolojisini bu yaşına kadar defalarca tuketmişler, şimdi de beni tukettiler.
Yardım istediğim konu ise dediğim gibi kendim icin bir şeyler yapmaya başladım eşim icin ne yapabilirim?
Yaşadığımız sorunları ozetleyecek olursam eşimin ailesinde belirli kişiler nişandan beri belli periyotlarla huzurumuzu bozdular, başlarda eşimi olaylara dahil etmemeye calıştım ama bu insanlarla baş etmek mumkun değildi, eninde sonunda devreye bazı noktalarda eşim girdi, benim hatalı olduğum noktalarda beni de uyardı ki bunlarda haklıydı(evliliğimizin ilk 6-7 ayında ben de hatalar yaptım eş ailesiyle alakalı, daha sonra farkına vardım cok şukur ve o hatalarımı duzelttim). Eşim kendi ailesinin yaptığı hatalarda ise onları duzeltmek icin aklınıza gelebilecek her yola başvurdu, ama bu insanlar asla duzelmediler. En son olayın kopma noktası şuydu: bir gorumcem bana iftira attı ve bunun uzerine onu hayatımdan tamamen cıkardım hicbir şekilde muhatap olmadım ama eşimin goruşmesine tabi ki karışmadım, hatta eşim aramadığında ablan o senin ara dedim. Gorumcemle konuşmamamın ustunden birkac ay gecmişti kayınvalidem beni onla konuşmam icin zorladı, eşime de bana da bir daha sizinle konuşmam evinize gelmem sen benim oğlum değilsin sen de benim gelinim değilsin olmaz olsun senin gibi evlat vs gibi sozler etti, kendisi bilir dedim yine de gorumcemle konuşmadım. Bana iftira atan gorumceyle konuşmadım diye eşimin ailesi tarafından red edildim, yine farklı iftiralara uğradım ve hala kayınvalidem sırf gorumceyle konuşmadım diye eşimle bile 6 aydır falan konuşmuyor, cidden eşime uzuluyorum cunku ailesi tarafından ciddi bir psikolojik baskı var uzerinde. Bunun dışında 5 aylık hamileyim ve gebeliğimin başından beri duşuk tehdidim var bu yuzden 5 6 aydır doktor ilişkiyi yasakladı, yani cinsel hayat mecburen cok az diyebilirim, o da ilişki olmadan zaten. Bunun dışında duşuk tehdidim olduğu icin ev işlerini coğu zaman(yuzde 90) eşim yapıyor sağ olsun. Adamın hayatı şuna dondu uyanmak-işe gitmek-eve gelmek-yemek yemek-ev işi yapmak-uyumak bu yuzden de haklı olarak bunaldı biraz.
İkinci sorum da saydığım bu sorunlar eşimin ailesinin psikolojik baskısı benim duşuk tehdidim cinselliğin olmayışı...tum bunlar eşimin de hayat enerjisinin bitmesi icin gecerli sebepler mi(yani benle yeni bir şehir gezme enerjisi heyecanı bile yok), eğer oyleyse duzeltmek icin ben eşi olarak ne yapabilirim onun icin bana yol gosterirseniz cok mutlu olurum. Teşekkur ederim şimdiden