Mutluhayatlaristiyoruz .!.:
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum bu sayfayı sorularıma bakıyordum yenilerde uye oldum paylaşmak istediğim tecrubesi olanlardan yardım almak istiyorum kimseyle konuşamıyorum. Henuz yeni evliyim bir yıl olmadı, eşimle aramız iyi aile girmediği surece araya. Ben canımlı cicimli konuşan biriyim yenge abla teyze gibi kelimeleri pek kullanmıyorum bunu evlendiğimde fark ettim fark ettirdiler kv de oyle davrandım cağırmam gereken zamanlarda anne diyordum ama farklı şehirdeyiz boyle olunca telefonda canımlı konuştum. Babamı kucuk yaşta kaybettiğim icin babasına bir iki defa soylemek istedim ama başaramadım bana cok yabancılaşmış kelime olmuş bende konuya direk giriyorum baba olarak hitap etmiyorum. Eşimde ailesine cok duşkundur anne babası değil sadece amcalar yengeler teyzeler hepsine toz kondurmayan cinsten. Eşimde aslında benim gibi canım cicimli hatta lakap takma isim kullanırdı taa ki şu gune kadar.... Kv kocasına oğlunu arattırıyor (eşimi) ama eşim işteyken arıyorlar bize lakap kullanma dağru duzgun anne baba de sen bize oyle deyince eşinde(benden bahsediyor) bize soylemiyor deyip kapatıyor. Eşim arayıp kızgın şekilde soyledi bana bunu.akşam acmadılar telefonu bu arada hergun de goruntulu konuşuruz ozel anlarımızda bile acar eşim telefonu eşimin dediğine gore; eşimin babası da kucuk yaşlarda vefat etmiş kayın babasına baba olarak hitap etmemiş. Bende edemiyorum kelimeler boğazımda kalıyor hep acı veriyor eşim bu zamana kadar bu durumun farkındaydı fakat onlar arayıp boyle konuşunca o da baskı yapmaya başladı bana .cok rahatsızım bu konuda icimi dokmeye cok ihtiyacım vardım
Genişletmek icin tıkla...

Daha once boyle bir konum vardı. İkimizde bir yıldan once cocuk duşunmuyoruz. Ama olmayan cocuğa isim icin tartışıyor benimle. Benim babamla kendi babasının ismini koycakmış hatta annesinin ismi de olabilirmiş ( eşimin ailesinde dededen nineden gelme isimleri koymuşlar ama bizim tarafta hic oyle olmadı aksine; koymak isteyene bile nineler koymayın isim koyulan sahibine benzer kaderimizi yaşamasın diye koydurtmazlar herkes guncel isim koydu.) İsim sahibine zamanla benziyor gordum ve inanıyorum buna, eşimin babası gibi olmasın aman Allah Ben istemiyorum koymasını acıkca belirttim bir tane ben koyarım gerisini sen koy diyor sanki on tane cocuk olcak gibi. Diyorum belki hic olmayacak belki hic erkek olmayacak niye tartışıyorsun yok yere. Diyo ki ben kendimi garantileyeyim. Kendi bir adım geri atmıyor ailesi de ilerde kesin karışır buna. Tamam kendi babanın ismini koy arkasına ek olarak ben seceyim o zaman ben babamın ismini koymak istemiyorum diyorum bu seferde senin sulalen soylenir diyor ee bizde yok oyle şeyler sizde var demek ki hem kim karışır ya benim cocuğumun ismine herkes kendi istediğini koyar oyle değil mi ya. Eşimi bu duşunceden yavaş yavaş sıyırmak istiyorum ama nasıl yapıcam bunu. Diyeceksiniz yok yere tartışıyorsunuz doğmamış cocuğa don biciyorsunuz evet farkındayım ama eşim anlamıyor ve bunu cocuk istediğimiz zamana kadar yavaşca değiştirebilir miyim