Merhaba Arkadaşlar

Hastalığın adını daha once hic duymamıştım. Benim gibi daha once duymamış olanlar icin tanım bırakayım:

Myastenia gravis; ceşitli biyokimyasal mekanizmalar nedeniyle sinir hucrelerinden iskelet kası hucrelerine iletilen sinyallerde gorulen aksamalara bağlı olarak, kaslarda guc kaybı yaşanması ve hareket kabiliyetinin azalması olarak tanımlanabilir. Myastenia gravis; hastalığın şiddetine bağlı olarak, sadece kucuk kas gruplarında gorulebileceği gibi, vucut genelinde yaygın kas gucsuzluğu ve yorgunluk şeklinde de kendini gosterebilir. Cok şiddetli durumlarda diyafram gibi hayati oneme sahip kas grupları da etkilenebilir.

Bu hastalığa sahip bir erkek var. Hastalığından dolayı oldukca ozguven problemi yaşıyor. Kimseyle birliktelik yaşayamayacağını (birliktelikten kastım: sevgililik, evlilik) duşunuyor. Kimsenin onunla ilgilenmeyeceğini duşunuyor. İyileşmenin olamayacağını soyledi. Ben de cok fazla sormadım ona, morali bozulmasın iyice diye.

Aranızda bu hastalığa sahip ya da cevrenizde bu hastalığa sahip olan var mı? Tedavi yontemleri neler? Bu hastalığa sahip olup partneri olanların yaşadığı sıkıntılar neler? Ozguvensizlik nasıl aşılır?

Şimdiden teşekkur ederim ilginiz icin...