Ben de kendi işimi kendim yapayım dedim. Aşama aşama anlatayım.
İlk başlarda surekli iptal ediyordum ama sonunda kendim guncellemeleri denetle dedim.
Yaklaşık 1 GB buyukluğunde indirme istedi, tamam diyerek onayladım.
Bu aşamaya gecmeden once şarjımı doldurdum. Cunku yukleme işleminde telefon ısınır, telefon şarj olurken de ozellikle başlarda ısınır. Bu her telefonda olur genelde. Hem yukleyip hem şarj etmek ile telefonun aşırı ısınması kacınılmaz olur.
Not: Guncelleme yapmadan once şarjınızı doldurun aksi taktirde guncelleme sırasında şarja takarsanız aşırı ısınmaya neden olabilir.Aynı zamanda kontrol edin guncelleme sırasında telefon kapanmamasına ozen gosterin. Mecbur kalırsanız şarj edebilirsiniz.
1. Şarj ettim %100 yaptım.
2. Guncellemeyi onaylarım. Bu işlemde indirmesi oldukca uzun surdu.
3. Cihazıma guncelleme yuklendi bunu cihazıma uyumlu hale getirmek icin yeniden başlatma istedi tam hatırlamıyorum.
4. Telefon yeniden başlatılırken yukleme işlemi başladı.
5. Telefona artık Lolipop yuklenmişti. Bu sureye kadar şarjı azalmıştı ve biraz kurcalamıştım. Telefon bu surede bazı guncellemelerini yaptı. Google Play ile Android icin bir şeyler indirdi.
6. Telefonun kendisine gelmesi icin ve azalan şarj dolayısı ile tekrar doldurmak icin şarja taktım.
7. Ve beklenen son normal olarak kullandım.
1 haftadır kullanıyorum ve herkesin yazdığı kasma sorununu 1 kez bile yaşamadım.
Isınma sorunu cekmiyordum oyunlarda ve cok fazla internet uzerinden indirme yapınca ısınıyordu ama eskisi gibi aynı diyebilirim hatta azalma var desem yalan soylemiş olmam.
Butun gun wifi acık telefonum yanımda durur. Bilgisayarda dolaşırım ama sosyal olarak Face, Twitter, İnstagram, Swarm ve WhatsApp gibi uygulamalar icin telefonumu kullanırım.
Onceden kasan, takılmalar olan Asphalt 8 şimdi takılmadan cok oyunculu ve tek kişilik olarak oynaya biliyorum. NFS Most Wanted zaten kasmıyordu. Google Play uzerinden almıştım ama biraz daha hızlı gozuktu oyun gozume. Acıkcası S4 gibi bir telefon icin 4.2.2 duşuk bir surumdu. Telefonun bu guncellemeye ihtiyacı olduğunu duşunuyorum.
Size onerim guc tasarufu modunuz telefonunuzun omru icin acık olsun ama guc tasarufuna basılı tutarak CPU performansını kısıtla seceneğini kaldırınız. Oyunlarda ki performansınızı engellememesi icin.
Acıkca soyleyeyim;
* Telefonumda ısınma yok.
*Aşırı şarj tuketimi yok.
*Performans artışı var, cok daha hızlı.
Herkesin dediği bu sorunlar bende olmadı. Size onerim yukleme aşamasında eğer bu yazıyı okuyor ve yuklemeyi duşunuyorsanız dediklerimi adım adım uygulayın. Yuklenir yuklenmez cihazı boğmayın.
Windows 10'u ilk yuklediğimde bilgisayar dehşet yavaştı. Saniyeler ile acılan Laptop dakikalar surmuştu. 1 gun sonra ve en iyi performans ile 2 gun sonra eskisinden daha iyi bir performans ile karşılaştım. Bu sırada sistem kendini toparladı sanıyorum. Aynı şey telefonunuz icinde gecerli.
Samsung Galaxy S4 icin gereken bir guncelleme olmuş. Rus surumunde cok sorun yaşayanlar vardır. Belki sorunları duzeltip Turkiye surumunu cıkarmışlardır. Cunku Turkiye ile birlikte diğer ulkelere de bir goncelleme gelmiş.
Fakat ben Android 5.1.1 gelecek sanıyordum. Şimdilik 5.0.1 geldi. Başka guncelleme gelir mi bilmem ama ben memnunum.
Aklınıza takılan soru varsa sorabilirsiniz...