Evet arkadaşlar, maalesef başımıza boyle sacma sapan bir olay geldi. Kardeşimin Galaxy A51 telefonuna gelen Android 12 guncellemesinden sonra telefon coktu, boot dongusune girmiş. Ben başka şehirde olduğum icin yardım edemedim. Samsung servisi yokmuş şehrinde, seyahat edeceği icin telefona acele ihtiyacı vardı, telefoncuya goturmuş o da.
Telefoncu benimle telefonda konuştu, sesinden anladım ne kadar az tekin bir insan olduğunu. "yok abi orijinal yazılım atacağız garanti gitmeyecek daha hızlı olacak" falanlar fena sıktı bana telefonda. Dediğim tek şey şu, Samsung TR ROM atın, garantide işimiz olursa zora girmeyelim.
Tabii adam Rusya ROM atmış. Yandex uygulamaları falan yuklu. Bazı Samsung uygulamalarının isimleri Rusca. Sizlere birkac sorum olacak:
1: Bu ROM telefonun garantiyle işi olduğunda bize sorun cıkartır mı?
2: Boyle bir yazılımı yuklemek icin telefona root atması gerekiyor mu?
3: Adam Android'i sıfırdan yuklediğine gore telefonu fabrika ayarlarına dondurmek bir şeyi değiştirmeyecek, sadece Rusya'dan alınmış bir A51'in fabrika ayarlarına dondurecek diye duşunuyorum. Haklı mıyım?
4: Biraz paronayak mıyım bilmiyorum ama, casus yazılım trojan vs. yuklemiş olma ihtimalinden korkuyorum. Cunku adam hic tekin değildi. Bunu nasıl eski haline cevirebilirim?
Teşekkurler.