İyi geceler hanımlar…
Beni aşırı sinir eden bir durum var…Bir aile uyemiz herkes yatınca (kendisi salonda yatıyor salonda mutfakla dip dipe) buzdolabına ya da abur cubur dolabına saldırıyor. Sorun yemesi değil asla, sonucta kendi kazancını yiyor banane…Ama o kadar bencil ve pislik bir olay ki yaptığı…Yiyecekleri asla kendi tabağına almıyor,genellikle eline bir catal/kaşık alıp tencereden,kaplarından yiyor. Haliyle ağzına soktuğu kaşığı tencerelere daldırıyor…Artık iyiden iyiye cıldırmak uzereyim…Sabahları kalktığımda lavaboda catal,kaşık bulunca (hele ki yatmadan tum bulaşıkları halledip mutfağı toplamışsam) diyorum ki “Acaba kimbilir yine hangi yemek mundar oldu..” Yarısı didilmiş tatlılar,kaşıklanmış kısırlar,ısırılıp geri bırakılmış tavuk butlar,Allah bilir meyve sularınıda tepesine dikiyordur kutudan…Cok yıprandım…
Kutulu dondurmalardan zaten asla ağzıma suremiyorum da daha bugun yaptığım iki koca tencere yemeğin de aynı sonu yaşamasına cok sinir oluyorum…Birkac kez “Mutfağa gece fare giriyor sanırım..” dedim şaka yollu,başka biri boyle bir pislik yapıyormuş gibi eleştirerek anlatmayı denedim ama yok…Bir iki kez baskın yapmayı denedim,bu sefer akıllandı,artık mutfakta yemiyor kostebek gibi kabı kacağı salona taşıyor..Bu sefer bir de yerlerden,koltuklardan yemek kırıntısı temizliyorum…Nasıl yuzleyebilirim bu pisliği yapan kişiyi?Kırmadan,tartışmadan bir cozum bulmanın yolu yok mudur?Şimdiden teşekkurler.