Merhaba hanımlar son zamanlarda canımı sıkan bir konu ile ilgili dertleşmek, fikir almak istiyorum. Yaklaşık 1 yıldır ilişkiler konusunda beni epey zorlayan bir konuda terapi alıyorum, terapinin olumlu etkilerini kısa surede gordum, hala ufak tefek sorunlar olsa da şu an herşey cok iyi gidiyor.
Terapiden sonra artık bir şeyleri yoluna koyduğumu duşunduğum icin karşıma cıkan insanlara şans vermek istedim. Biriyle goruştum konuşmaları cok fazla cinselliğe getirdiği icin bitirdim, inkar etti bitirmek istemedi vs. ama benim icime sinmediği icin devam etmedim. (1 ay surdu)
Dğeri kendi mahallemden uzun suredir tanıdığım benden 8 yaş buyuk biriydi, arkadaşca ben adm attım, arkadaşca konuşurken birbirimizi tanımaya karar verdik. Bu kişi de dışarıdan modern gorunumlu fakat kaba saba herifin teki cıktı. 18 senedir tanıdığım adamı yakından tanıyınca şoka uğradım. Evlenince calışmayacakmışım, onun huyuna gidersem herşey yolunda olurmuş, tatile gitmeye karar vermişim ama ondan izin almış mıyım (2.gun soyledi

Bugun de daha once goruşup uyuşmadığımız fakat sonrasında arkadaş kaldığımız birinden iş ile ilgili yardım istedim, bir kac kez de halimi hatırımı sormuştu. Goruşmediğimiz sure boyunca Kanser olduğunu oğrendim, uzulduğumu belirttim vs kahve teklifinde bulundu. Ben de daha once olumsuz durum olsa da arkadaş olarak yanında olabileceğini soyledim ki gercekten niyetim oyleydi. Laf arasında kız arkadaşının olduğunu soyledi. kız arkadaşı olan biriyle de oturup kahve icemem. O benim erkek arkadaşım olsa daha once goruştuğu birine kahve teklif etmiş olsa bunu oğrensem uzulurdum acıkcası.
Şimdi hanımlar bu kadar olumsuzluk ust uste gelmesi normal mi? Heralde kara buyu yaptılar bana anlamıyorum gercekten, evet daha once benim de hatalarım oldu ama şu an hic olmadığım kadar olgun ve duzgun davranıyorum. Hep mi boyle insanlar beni buluyor anlamıyorum

Hayatımda kimse yokken gayet huzurlu, sosyal, aktif biriyim ama ister istemez karşıma birileri cıkınca değerlendirmek istiyorum ama surekli boyle ust uste olumsuzluk artık bugun iyice dibe cokmeme sebep oldu.
Terapilerde de ders calışır gibi notlar alıp, uygulayıp elimden geleni yaptım, ufak tefek hatalarım elbette yine vardır fakat sorun hala nerde bulamıyorum.
Ailemde baskıcı değil bu konuda oluruna bırak, acele etme deseler de oluruna nasıl bırakılıyor Allahını seven anlatsın bana

Hayırlısı mı değil, cok mu kafama taktığım icin olmuyor hala anlam veremiyorum

Bazı yorumlar iyice dibe cokmeme sebep olacak ama olsun olumsuz yorumları, eleştirileri psikoloğuma da soracağım.