Selam arkadaşlar
Şu oruclu gunlerde canım fevkalade sıkkın. 31 yaşında evlenmemiş bir kadımın, cok kazanmasam da evden calışıp asgarı ucrete yakın kazanıyorum her ay. Velakın evlenemediğim icin annem evde istemiyor beni. Bıktı benden doğrusu. Kimseye maddi olarak yuk olmuyorum, aksine kazandığımın coğunu eve harcıyorum, kimse otuz yaşını gecti baba parası yiyor demesin. Ama kazandığımla ayrı eve cıkılmaz, ozel sektor belli, kimse iş bulamıyor. Ki aramayı surduruyorum. Bolum ataması az, zaten torpil yoksa hayal o iş. Şimdi inanmazlar da gecen yıl cok calışıp mulakata girdim, referansın kim diye sordular mulakata. Hala buradayız.....

Nihayetinde anne tarafına cektiğimiz icin de cok guzel değiliz, kendimizi kandırmayalım. Evlenemedik, şimdi de evde istenmiyorum. Ne yapayım inan bilmiyorum, cok takmazdım bunları kafama da bir yerden sonra insan uzuluyor.

Ama tum hatayı ona da vermiyor, makyajın cozemediği şey yok. Fakat karakterimize sinen bir cekingelik var. Benim değil diğer kız kardeşimin de oyle. Gencken, unv okurken vs yarım saat gec gelsek arkadaşlarla hafta sonu bir pikniğe gitsek kıyamet kopardı. Lisede dershaneden cıkma saatlerini takıp ederdi annem. Kutuphaneye yollamazdı. Başını onune eğ, sağa sola bakma, ağırbaşlı ol, ciddi ol vs bunlarla yetiştik. Dine yakın biriyim, kuran kursuna gitmek istedim gondermediler. ( Gerci bu konuda kızmıyorum, az taciz tecavuz cıkmıyor o hocalardan) Erkeklerle duzgun konuşamıyordum ben calışmadan evvel. Belki inanmayacaksınız ama hala kahvehanelerin onunden gecemem, bir refleks gibi sindi uzerime. Cok kuccukken sacımı kapadılar, namazında niyazında biriyim de kapalı olmak istemedim, actım. Cevre desen unv sonra koptuk arkadaşlarla. Ailemin zaten tum akrabaları kavgalı. Kimse ne duğme cağırır ne bayramda gider geliriz. Bir telefon edilse o. İş cevresi zaten yok.

Bu şartlar altında nasıl koca bulunur inanın aklı başında bir insan olarak bilmiyorum. Nacizane goruşlerini kibar bir uslupla bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkurler.

Şuraya bir duzeltme yapayım: HİCBİR konuda genelleme yapmadım, Tum kuran kursları boyledir, kotu niyetlidir demedim. Ya da tum kurumlar asgarı ucretin altını veriyor ya da herkese torpilli demedim, boyle bir şey aklımdan da gecmez. Bunu boyle algılamak sizinle zihniyetinizle alakalı bir şey. Niye herkes lafin altında ters manalar arıyor, derdiniz nedir?

Ne yaşadıysam DURUSTCE onu yazdım. Bana ne gerisinden. Altında manalar aramayın. Yok cunku. Genelleme yapmak, laf gondermek, zan altında bırakacak bir anlam cıkmaz yazdıklarımdan. Şaşırıp kaldım yorumlara, nasıl duşunceler bunlar. Algı yaratmakla islamı karalamakla din adamlarını aşağılamak iş aramamakla iş beğenmemek tembellikle bile suclandım. Psikolojik tanı koymaya calışanlar yok siz o meslegi yapamazsınız diyenler var. Bu duşunce şekillerini aklım almıyor. Bu yorumlara karşı olumsuz yorum yazınca ben kotu oldum. Gercekten şaşkınlık icindeyim.