Merhabalar,
Konu annem. Belki bu konuda destek almam gerekiyor ama burada da paylaşmaktan artık kafam patlayacak. Evet konu annem ve onun hic bitmeyecek olan psikolojik şiddeti. Ve bu benim tum hayatimi etkiliyor. Bazen kendi cocuklarıma bile konsantre olamıyorum ve en kotusu annem gibi olmaktan korkuyorum.
Cocukluğumdan beri hic bir zaman annemin bana şefkat gosterdiğini hatırlamıyorum. Surekli eleştiri, surekli beğenmeme, heyecanımı hep ama hep sondurme, saygı duymama, bağırma surekli bağırma... kucukken bağıra cağıra is yaptirirdi. Evi ağlayarak supurdugum gunleri hic unutmuyorum. Uykudan azarlayarak kaldırıp git bana ilac al diye evden gonderdiği gunu de. O gun 15 yaşındaydım ve gercekten eve geri donmemeyi duşunmuştum. Bir gun bundan yaklaşık 10sene evvel artık canıma tak etti ve cok kotu bir tartışma cıktı aramızda. Yeter artık bıktım bağırıp kucuk gormelerinden bu kadar sikayetciysen gidelim evden sen de rahat et biz de dedim. Bir sure duruldu sonra ben evlendim tekrar başladı tartışmalar. Bir kere bir hafta aramadım annemi ve o kadar rahat stresten uzaktim ki.
Babamı 15 sene once kaybettik ama dediğim gibi cocukluğumdan beri boyle annem. Sjmdi kardeşimle birlikteler. Ben de onlara cok yakın oturuyorum. Kardeşimi de cok bıktırdı. Haftanın her gunu sabahtan akşama kadar calışıyor ama hala neden ev işi yapmıyor diye kardeşimle kavga cıkartıyor.
Başka herhangi biriyle herhangi bir sorun eninde sonunda unutulup gidiyor ama annenin bu duygusal boşluğu bir turlu gecmiyor. Gunluk hayatimi, eşimle, cocuklarımla ve hatta arkadaşlarımla olan iliskjlerimi bile etkiliyor. Asla oyle bir anne olmiycam bu en son istedigim şey. Cocuklarıma surekli sevkldiklerini ve guvende olduklarini hissettiriyorum hem sozle hem davranışlarımla...
Neredeyse 40 yaşına geldim hala beni en cok etkileyen şey annemin sozleri, en cok onun yanında geriliyorum, en cok onun laflarına uzuluyorum.
Annem değişmez artık biliyorum ama ben nasıl bu yukten kurtulabilirim? Kendi yolumda huzur bulabilirim?
Cok uzun oldu okuyanlara tesekkurler. Burada oyle guzel careler buldum ki onceki konularında. Bu konuda da tek icimi acabildigim yer kk. Yorumlarınızı ve onerilerinizi bekliyorum.