Gecen yıl mezun oldum gittiğim is goruşmelerinden hic geri donuş olmuyordu.Diyetisyenim. Gecen gun bir yemek firmasına CV'mi gonderdim.Ertesi gun goruşmeye cağırdılar.Goruşmeye gittiğimde orada beklerken orada calışan muhasebeci kadın bana cok samimi davrandı.İşyeri sahibini cok ovdu. "Cok iyi,durust bir insan.Calışmaya başladıgınızda siz de ne demek istedigimi anlayacaksınız" dedi.Evlerimiz yakınmış komşuyuz sizi ben sabah işe gelirken alır akşam da bırakırım arabamla dedi.Bu konuşmalar goruşme saatinden 20 dk erken gittiğim icin beklerken oldu.Benim insanlarla iletişimim iyi ama ilk anda sanki beni yıllardır tanıyor gibi samimi davranması bana ilginc geldi biraz.
Calışma hayatında boyle samimi insanlar oluyor mu bir anda ?? bu konuda tecrubeli olanlar fikir verirse cok sevinirim

Iş yeri sahibi geldi.onunla iş goruşmesi de olumlu gecti."oncelikle biz kendimize bir calışan değil kardeş arıyoruz.Burda abi kardeş oluruz.Birlikte calışıp aşımızı ekmeğimizi paylaşırız, gun olur bir sıkıntın olur onu paylaşırız " dedi.İşle ilgili konuşmamızdan sonra "ben sizde o potansiyeli gordum yapabilirsiniz" dedi.
5 gunluk deneme surecim olacak hem benim icin hem de onlar icin.Sonrasında Cuma gunu tekrar detaylı konuşuruz dedi. Benim sormak istedigim bir sey var mı diye sordu.
Ben calışmaya başlarsam eğer maaş konusunu sordum(Sonucta beklentimin cok aşagısında olursa belki de deneme sureci icin gitmek istemeyecegim). Onu da Cuma gunu belirleyecegimizi soyledi.
Yarın sabah gideceğim ama cok stresli ve heyecanlıyım ilk iş tecrubem olacağı icin.
Bir de maaş konusunun başlangıcta belirlenmesi gerekmez miydi bu biraz aklımı karıştırdı. Orada mutfak personelleri dışında yonetim kısmında olan 2 kişiymiş ve 3. olarak beni alacaklar eğer başlarsam.acaba calışma duzenimden memnun kalırsa istediğim maaş cok aşırı yuksek olmamak şartıyla verirler mi? Cunku normalde iş goruşmelerinde ilk başta maaş konusunu soyluyorlar şu kadar verebiliriz gibisinden.Ama bu goruşmede hic konusunu acmamaları bana ilginc geldi.