Merhaba hanımlar. Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Başlıkta sosyal medya yazsamda aslında instagram bağımlısı arkadaşlardan benim şikayetim. Ben de aktif bir sosyal medya kullanıcısıyım ama instaya foto, story falan atmıyorum. Sanırım bu yuzden onlarla empati kuramıyorum. Ben instagram yuzunden arkadaşlarımla vakit gecirmekten soğudum.
Zaten pandemi nedeniyle 1,5 yıldır cok nadir goruşuyoruz. ancak pandemiden once de ne zaman goruşsek foto ve story cekmekten birbirimizle vakit geciremiyorduk. Bir yemeğe gidiyoruz 10 dk yemekleri cekiyorlar. Onların foto cekimi bitene kadar yiyecekler buz gibi oluyor. arkadaşlarımın icinde Marketten aldığı 5 liralık dondurmayı bile cekip story atanları var hayrete duşuyorum

eşimle tatile gittiğimizde bizimle aynı zamanda plaja gelen bir cift vardı. Biz yuzduk denizden cıktık tekrar girdik. Baya bir vakit gecirdik şimdi başka bir yere gidelim diye kalktık. Bahsettiğimiz cift ise gelir gelmez kadın foto cekilmeye, adam da cekmeye başladı biz plajdan cıkarken hala cekiyolardı. Oysa biz o gun başka yerleri de gezdik. Arkadaşlarımla gezerken de işte o cift gibi instagrama atmalık foto cekilmekten doğru duzgun gezemiyoruz hatta doğru duzgun sohbet bile edemiyoruz.
Şimdi planlar yapıyorlar. Yasaklar hafifledi şuraya gidelim buraya gidelim. eşim arkadaşlarımla vakit gecirmemi kısıtlamaz. Onlar da bunu bildiğinden beni de planlarına dahil ediyorlar. Ancak ben onlarla bir yere gittiğimde kendimi fotoğrafcı gibi hissediyorum. Ne gezdiğimden bir şey anlıyorum ne yediğimden ictiğimden. Bazen sanki bir şeylerden keyif almak icin değil insanlara gostermek icin yaşıyorlar gibi geliyor. benimle aynı durumu yaşayan var mı? Yoksa herkes bu durumu kabullenmiş durumda mı?