Kadın-erkek ilişkileri, evlilik, aile konuları konuşulduğunda beni kimse ciddiye almıyor, sert tepkilerle karşılaşıyorum. Neden boyle davranıyorlar?

Ofiste ve arkadaş cevremde bir konu hakkında tartışırken benim duşuncelerime once tuhaf tuhaf bakıyorlar, sonra bir sessizlik hakim oluyor. Daha da konuşacak olursam, psikolojik sorunlarımı yuzume vuruyorlar ve ciddiye almıyorlar beni.

Sen bu işlerden anlamazsın, cunku sorun bu işleri cozecek olan kafanda diyorlar. Bazen ben daha da usteliyorum, sağlık sorunlarımı yuzume vurmayın, bana duşuncelerinizle gelin diyorum, bu defa şoyle diyorlar: "Hasta olmanın arkasına saklanıp, sacma sapan, ahlak dışı şeyler soyluyorsun. Eleştirildiğinde ise, hasta olmanın arkasına saklanıyorsun. Ya sacma sapan şeyler konuşma ya da konuşuyorsan gelen eleştirileri kabul et. Psikolojik sorunların, sana dokunulmazlık kazandırmıyor."

Mesela kadın-erkek ilişkileri konusunda, kadının sınırsız bir şekilde dilediği her şeyi yaşamasını onerdiğimde, bana bakışları bir anda değişiyor. Gecen gun 22 yaşındaki bir kızın dedikodusunu yapıyorduk. 22 yaşlarında. Daha once uc farklı erkekle ilişkisi olmuştu. Şimdi yeni birini bulmuş, onunla evlenecek. Ben bu kızın yaptığının gayet normal olduğunu savununca, bana bon bon baktılar.

Başka bir olay daha anlatayım. Ofisteki bir arkadaş kocasından boşanmak uzere. Ben ona surekli destek oluyorum. Bir yıldır, daha genc ve yakışıklı bir adamla cıkıyor. İkisi bir arada gitmeyince ona boşanmasını onerdim ve surekli ona bu konuda destek oluyorum. İki cocuğu var, onlar da biraz sorun yaşayacak fakat fikirlerimle bu konuda onu ikna etmeyi başardım sayılır. Bir avukat arkadaşımla da goruştum, yardımcı olacak. Galiba gelecek ay işlemler bitecek. Mesela bu konuda bana acımasızca saldırıyor diğerleri. Sanki ben boşandırmışım gibi... Ofise cocukları geldiğinde onlar da bana bon bon bakıyor, halbuki ben onlarla da konuşup ilgilenmeye calışıyorum.

Ozetleyecek olursam, neden cevremdeki insanlar bana acımasız biriymişim gibi davranıyorlar? Sanki yuva yıkan, ahlaksız, kotu bir kadınmışım gibi, her soylediğime, her duşunceme karşı cıkıyorlar. Psikolojik sorunlarım var dediğimde ise biraz susuyorlar, sonra farklı şekilde uzerime geliyorlar. Bu sorunun altından nasıl kalkabilirim, lutfen yardım edin.