Merhabalar arkadaşlar. Tanıyanlar olucaklar 10 aydır sınırlar konusunda caba harcıyorum. Sınır koydukca da kayınvalidem ve gorumcemin laf sokmalarına maruz kaldım. Saygımı bozmadım cevap vermedim coğu zaman bazende duymamazlıktan geldim bazende eşime bi hata mı yapıyorum dedim.
Nasıl laf soktuğuna gelicek olursak eşimin bana olan ilgisinden tutunda kacta uyandığımıza yaptığım yemeklere izin gunumde uğrayıp uğramama kadar laf sokuyorlar. Uzatmıyıp konuya gireceğim.
Cumartesi kahvaltıyı birlikte yapmamıza rağmen kayınvalidem yemeğe cağırdı. Eşim reddetti ama ozel bi menu yapıcakmış ısrar edince kabul etti bende sorun cıkarmadım. Dizimizi bitirelim sonra işlerim var gideriz dedim. İşlerimi bitirmeden gidemem sabah ordaydık zaten calışıyorum ve benimde sorumluluğum var. Kahvaltıda herşey guzeldi buraya akıl danışmaya konuda acsam ben saygılıyımdır sesim yukselmez karışmam davetlerine giderim evime cağırırım guleriz espiri yaparım hatta kıyafet falan gosteririz. Neyse yemeğe indim kızıyla hazırlamışlar sofrayı camaşır astım mutfağım dağınıktı katlanıcak camaşırlar vardı derken anca indim. Eşimden uzağa oturdum o da gelsene yanıma diye guldu bende yemeğe daha yakınım sen gel istersen diye guldum oyle espirileştik. Kayınvalidem kılıbık akrabasının ismini soyleyerek eşime laf soktu karınsız duramıyor musun diye. Banada sende triplen tam olsun dedi. Ses cıkarmadım.
Eşim gerildi yemek yemedi ve soylenmeye başladı annesine. “Bu ne yanıma cağırıyorum tuhaf tuhaf konuşuyor bu kac oldu aynı şeyi yapıyorsun milletle sorunun varsa git onlarla hallet laflarına dikkat et duzgun konuş “ tarzı bağırdı. Gorumcemde eşime daha oncesinde rahatsız tarzı laf soylediği icin eşim onada “ sende kendine gel duzgun konuşcaksın hakaret icerikli konuşamazsınız” diye cıkıştı. Ne olduğunu anlamadım yemek yiyip dağıldık annemler geldiğinde cağırmamıza rağmen gelmediler. Kendi fikirleri gelmek zorunda değiller tabi ama kaynanam diğer dunuruyle resimler attı

Oyle işte sizde ailem gibi oldunuz anlatmak istedim. Eskisi gibi canımı sıkmıyorum lakin boyle şeyler olduğunda da ne yapılır ne soylenir nasıl davranılır ne olur bilmiyorum.