Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik duşunuyoruz babama actık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla musaade etmiyorum dedi. Hic beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde cozuyorduk babam kabul etmeyince evlenmek icin aileme rest cekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye duşunup korkuyorum.

Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.

Bir de şu donem maddi olarak zor durumda borc oduyor o yuzden de şuan beklemek daha doğru olur diye duşunuyorum.

Ben şoyle duşundum seneye kpssye gireceğim cok calışıp guzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borclarını odese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik ozgurluğum olursa ailem bana o zaman bu kadar cok mudahale edemez diye duşunuyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hic bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından calmış olacağım daha cok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar surse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kac yıl gectikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile calışmayı duşunuyorum fakat bazen de acaba yaşım kucuk mu universite okuyup evliliği oyle mi duşunsem diyorum.

Fikirlerinizi rica ediyorum