Merhaba,liseye gidiyorum.İngilizce oğretmenim bana fena halde kafayı taktı.Kendisi kadın.Aslında 1.donem bana kafayı takmamıştı,hatta yazılı ortalamam 78 di,sozlulerle onu 85 yapmıştı.Ama 2.donem ne olduysa bana kafayı taktı.Ben sessiz,sakin,calışkan,saygılı bir oğrenciyimdir.Ovunmek gibi olmasn ama,ozellikle İngilizce ve Almanca derslerim okulda cok cok iyidir.
Sadece sınavlarda biraz heyecanlanıyorum,panik yapıyorum.Neyse,ben İngilizce dersleerine katılırım,soruları cevaplandırırım.Ama o derste bana surekli laf atıyor.Biraz şaka yollu laf atıyor gerci ama,ben hic mi hic hoşlanmıyorum.Butun sınıfın onunde beni rezil ediyor,o anda herkes bana guluyor.Sonra 1.donem İngilizce sınavı olurken oğretmen masasının ustune oturur,oradan kağıdıma bakar(en onde oturuyorum),''Şuraya dikkat et,bir daha oku,yanlış yapmışsın''gibi şeyler soylerdi,ben de bundan cok hoşnuttum.Yukarıda bahsettiğim butun bu takılmalardan sonra,bir gun beni derste makyajlı yakaladı ve bana sınıfın onunde bağırdı.O gun de sınıfta benden başka en az 5 kız makyajlıydı.Ben dediğim gibi,saygılı bir oğrenciyimdir,ozur diledim,sonra dedim ki ''Hocam,sırf ben makyaj yapmadım ki,benden başka yapanlar da var''dedim.O da ''Hayır,şu anda makyajllı bir tek sen varsın''dedi.Ve dediğim gibi,o anda en az 5 kız makyajlıydı ve o sırf beni gordu,bana bağırdı cağırdı.Tamam,bu benim makyaj yapmamı haklı gostermiyor,hatalıyım ama onlara kızmadı,sırf bana kızdı.Bu olaydan 2 gun sonra 2.donemin 1.İngilizce Yazılısını oluyorduk.Başımızda o vardı.Ve sınavda benim kağıdıma baktı,baktı,hicbir şey soylemedi.Hem yardım etmedi,hem de boşu boşuna beni heyecanlandırdı.Zaten sınavlarda panik yapan bir oğrenciyim,iyice panik oldum.Bu olduğumuz yazılı 80 puan uzerindendi.Bir yazılı daha olduk,bu yazılı Writing yazılısıydı.Hoca konu vermişti,bu konuyla ilgili en az 130 kelimelik birşey yazıcaktık.Bu sınav da 20 puandı.(boylelikle toplam 100 puan oluyor.)Ve bu sınavın sonucları acıklandı.80 uzerinden olan sınavdan 70, 20 puan uzerinden olan sınavdan ise 15 almışım.Yani toplam 85 puan aldım.Hocanın yardım ettiği cocuk da 85 aldı.Ama bana yardım etseydi,ben en az 90 alırdım.Neyse,beni sinirlendiren şey şu:İngilizcesi benden kotu olan bazı kişilerin Writing yazılılarına 20,19,18 filan vermiş.Bana ise 15 puan vermiş.Ve herkesin o yazılısının ustunde işaretler vardı,yanlışları belirten işaretler.Benimkisinde de hicbir işaretleme yapılmamıştı,kağıt tertemizdi.(Ben de kağıdı baya bir doldurmuştum, 130 kelimelik sınavda 200 kelime yazmıştım)Hoca hicbir işaretleme yapmamış,sadece kağıdın uzerine 15 yazmış.Diğer butun sınıfın kağıdının uzerinde işaretler vardı,bu işaretler yanlış yerleri gosteriyordu.Hocaya bunu sordum,o da dedi ki ''Seninkisini işaretleyemedim,cunku işaretleyecek uygun bir ortamda değildim''dedi.Madem uygun ortamda değildi,nasıl uzerine 15 yazabildi peki?Bence hoca benden puan kırdı.Kıracak birşey bulamadı,ama sırf kırmış olmak icin puan kırdı.Bir de şoyle bir olay oldu.Biz İngilizce dersinde Edebiyat calışıyorduk,hoca butun sınıfa calışmak icin izin vermişti,bizde en onde oturuyoruz.Bir ara ben arkadaşıma dedim ki ''Gecen donem de Edebiyatcının soruları cok zordu,bence bu sınav da zor olacak'' O da bunu duydu,bana cok kızdı,yok cok onyargılıymışım,bilip bilmeden konuşuyormuşum.Bende onyargılı olmadığımı soyledim.Daha cok sinirlendi,ben hatalarımı kabul etmiyormuşum,insanın once hatalarını kabullenmesi gerekirmiş...Yani ben sadece arkadaşıma oylesine bir laf soylemiştim,hem her oğrenci okul hayatında boyle şeyler soylemiştir yani,bunda anormal birşey yok.O gunden sonra Coğrafya yazılısı oluyorduk,yine onun dersinde.Hoca herkesin kopya cekmesine izin verdi,sırf benim başımda dikildi.Gerci ben asla kopya cekmem ama yine de bozuldum.Neyse,sınav oluyordum,hoca nasıl gectiğini sordu,ben de iyi gectiğini soyledim.Hoca da cok alaylı bir ses tonuyla dedi ki:''Bakın,bu Betul'un iyi gecen tek sınavı herhalde,hahaha''diye guldu,butun sınıf guldu,benim snirlerim cok bozuldu elim ayağım tir tir titredi,sınavda cok panik yaptım.Bozulduğum şey şu, bu hoca zaten benim sınavlarda panik yaptığımı biliyor,buna rağmen bir de benim sınavda moralimi bozuyor,beni heyecanlandırıyor,daha cok panik yapmamı sağlıyor.Sonra biz Geometri sınavı olduk,ben sınava cok calışmıştım,gayet ozguvenli girmiştim sınava,ama cok kotu gecti ve ben de sınavı erken bitirdim,yapabildiğim soruları hesapladım,1 alıyordum.Cok uzgundum.Sınavdan sonraki ders İngiliceydi.Hoca sınıfa sınavın nasıl gectiğini sordu.Herkes cok kotu gectiğini soyledi.Ben de ''Sınavdan 1 bekliyorum'' dedim.O da bana aynen şoyle soyledi ''Betul,seni evire cevire dovmek istiyorum'' Bende neden diye sordum. O da sen nedenini cok iyi biliyorsun dedi.(O bana daha once ''Sen kendine guvenmiyorsun''demişti,kendime guvendiğim halde,sırf ''Edebiyat sınavı zor olucak bence''dedğim icin.) Ben de onun bu yuzden bana boyle dediğini anladım ve tatlılıkla dedim ki ''Hocam,ben kendime guvenmiyor değilim,sınava calıştım,sınav bitince puanlarımı hesapladım,1 alıyorum'' dedim.O yine ''Seni dovmek istiyorum'' filan dedi alaylı alaylı. Ve sonra dedi ki ''Geometri sınavın acıklanınca bana haber ver'' dedi.
Biliyorum,cok uzun yazdım ama son bir olayı daha anlatıp bitiriyorum.Bir İngilizce dersiydi. Hoca sınıfa işlediğimiz konuyla ilgili bir soru sordu ve dedi ki ''Bunu cevaplayana not vericem''dedi.Benden once 4-5 kişi parmak kaldırdı ama hepsi cevabı yanlış soyledi.Sonra ben parmak kaldırıp doğru cevabı soyledim. Hoca da ''Aferin,doğru,ama senden oncekiler zaten doğru cevabı soyledi'' dedi.Oysaki hickimse doğrusunu soyleyememişti.Ve bana hoca not vermedi.Tneffuste arkadaşlarım da dediler ki ''Sen doğru cevabı soyledin,niye sana not vermedi ki'' dediler.Ben de ofkeden deliriyordum.
ŞİMDİ,SİZE SORACAĞIM ŞEY ŞU:BU HOCA,OKUDUĞUNUZ GİBİ BANA KAFAYI FENA HALDE TAKTI.BUGUN PERŞEMBE VE BU PAZAR VELİ TOPLANTISI VAR.SİZCE ANNEMLE BABAM BU HOCAYLA KONUŞSUN MU,YOKSA HOCAYI KARŞIMA DAHA COK ALMAYAYIM MI?BU HOCA AYNI ZAMANDA SINIF HOCAMIZ.LUTFEN BU PAZARA KADAR BANA BİR FİKİR VERİN.BİLİYORUM COK UZUN YAZDIM.SİZİ YORDUYSAM OZUR DİLERİM.LUTFEN BENİMLE DALGA GECMEYİN,BANA YOL GOSTERİN.COK STRESLİYİM.BEN BAŞARILI BİR OĞRENCİYİM,GECEN DONEM TAKDİRİ KILPAYI KACIRDIM,İNGİLİZCEM VE ALMANCAM DA COK İYİ,GECEN DONEM İKİSİ DE 5 GELDİ AMA İNGİLİZCECİNİN AMACI NE,NİYE BANA BOYLE DAVRANIYOR HALA ANLAMIş DEĞİLİM.