konuya girmeden once şunu soyleyeyim ben anne olmuş birinin olgun olmasını beklerim. ama kendi annemin bazı davranışlarında bunu goremiyorum.

malum yaz geldi tatil sezonu acıldı. ben de calışan bekar bir kadınım sonucta. yaz tatilini iple cekiyorum her sene. bir hafta civarı uzaklaşıp doğa ve denizle buluşmak bana harika geliyor bunu cok net anladım son birkac senede. annem, kardeşim ve ben birlikte yaşıyoruz. gecen sene tatile ucumuz gittik keyif de aldık yani, otelde değil pansiyonda kaldık fiyatlar bu seneye gore bir tık daha makuldu.

benzer tatili bu sene de yapmak isterdik ama annemle orta yolu bulamıyoruz. artık bir kedimiz olduğundan kediyi emanet edecek kimsemiz yok biz yokken. yani ben kediyi bir hafta tek başına bırakıp gitsem gonlumce eğlenemem, aklım kalır. birinci sorun kedi. ben kesin bir dille soyledim, ben evde tek bırakmam anne sen cok istiyorsan kardeşimle gidin birkac gun, ben evde kalayım sonra da ben giderim siz donunce dedim, kıyameti kopardı. kediye duşman olmuşmuş da istediği gibi tatile gidemiyormuş da bilmem ne.

ikinci anlaşmazlık tarihlerle alakalı. ben yıllık iznimi 1 ay onceden belirleyip şirkete soylemek zorundayım. ona gore de kalacak yer ayarlamam lazım. annem kendi işini yapıyor ve benim izin tarihimde musait olur mu muamma. net cevap vermiyor. ortağı var ortak %150 sorun cıkarır. gecen sene bi bahane ile kacmıştı. ortakla en insani konularda bile anlaşamıyorlar ama neden diye sormayın aşırı karmaşık ve anlamsız.

ote yandan kardeşim de tatil diye olup bitiyor. ben de kardeşimle tatillerde cok eğleniyorum. ama annemle anlaşamadığımız icin annem aşırı trip yaptı ve iyi gidin ama benden 5 kuruş para cıkmaz kardeşinin masrafını karşılamam dedi. 3 kişi gidebilsek masrafları annemle boluşurduk. ama şimdi ben 2 kişilik tatili kaldıramam, kalması yemesi icmesi koca 5 gun yani. kardeşim liseyi yeni bitirdi bu arada.

kalacak yer konusunda da annemle anlaşamıyoruz. ben otel istiyorum 1+1 gunluk kiralık apart ya da pansiyon istemiyorum. e hal boyle olunca masraflar iyice şişiyor.

buyuk ihtimalle ben bu sene kardeşimi de almadan tek başıma tatile cıkacağım. onda da eğlenir miyim bilmiyorum. tatile gercekten ihtiyac duyuyorum cunku işim zihnen cok yorucu. kafamı boşaltmam şart. ama işte kardeşime karşı da vicdan yapıyorum. uzuldu cunku ben 2 kişi masrafını karşılayamam deyince.

hayır bir de annemin kediye duşman oldum lafına cok canım sıkıldı. ben her sorumluluğunu yerine getiriyorum, en iyi mamalardan birini yiyor, kedi bey gibi yaşıyor veterineri aşısı vs her şeyi tam ve ustune duşuyorum doğal olarak. evlat gibi cunku.

bir annenin boyle bir durumda olgun davranması gerekmez mi? cozum olarak madem sen de tatil istiyorsun kardeşimle kacın birkac gun ben kediyle evde kalayım diyorum, ucumuz gidelim diyor. yani onu da anlıyorum ama kedimi sokağa atacak halim yok. annem de kediyi cok seviyor normalde ama genel anlamda hemen karamsarlığa duşen bir insandır. insanın hevesini tıkar falan. mesele kedi falan değil aslında, kendi istediği olmayınca olgunluk gostermemesi. bir anne evlatlarının eğlenmesini ister ve destekler. işi yuzunden gelip gelemeyeceği belirsiz bir tatil icin trip yapmak nedir? siz gidin kızım ben de biraz destek olurum, gidin eğlenin demesi gerekmez mi?

bazen hatta coğu zaman sanki annem cocuk ben anneyim gibi hissediyorum. hemen kinayeli konuşuyor, e senin paran hazır o zaman falan diyor. pardon da ben calışan bir insanım zaten kendi tatilim icin butce ayırıyorum duşunuyorum tabii ki. eve de katkı yapıyorum maaşın hepsini kendi yiyen biri değilim. kira, fatura vs ortak oduyoruz. madem oyle ben tatile tek gideyim deyince de bozuluyor. cocuk değilim buna da anlayış gostermesi lazım halbuki. gecen sene kardeşimle baş başa gidecektik peşimize takıldı son anda. hayır annem başımın tacı tabii ama genciz biz annemle her yere gidilmiyor ki. geldiğinde denize girmiyor butun gun yatakta uzanıyor bırak iki kardeş bara gidelim gec saatte donelim ne var yani tatile gelmişiz. doğru duzgun alkol bile alamıyorum rahat edemiyorum yanında tatildeyken bile.

uzun bir ic dokme konusu oldu. muhtemelen tatile tek başıma gidip kafa dinleyeceğim. zaten fiyatlar almış başını gitmiş ucmuş her şey. oyle aman aman kazanan insanlardan değilim ki. ama kardeşim icin vicdan yapıyorum ya. koca kış eve tıkıldık doğal olarak, o da ozeniyor. ne yapayım sizce annemi ikna etmeye mi calışayım yoksa resti cekip tek başıma 5 gunluğune falan kacayım mı?