Size bir konuda danışmak istiyorum. Ben yakında 1 yıllık evli olacağım Allah nasip ederse.. Baba evi dışında ilk doğum gunumde eşim pek surpriz yapmadı, pasta ve 1 tane bahceden kopup gelmiş gibi bir gul alıp geldi. Ben onun doğumgunu icin cok uğraşmıştım. Onun da zamanı vardı yapmak icin ama yapmadı. Hem de bebek icin uğraşıyordum o sıralarda da moralim hic yoktu. Ben de Allah izin verirse evlatlarım olursa sadece onların doğum gunlerini kutlayacağım, başka kimsenin ne senin ailenden ne kendi ailemden birinin kutlamam dedim. Yarın bir gun kardeşinin doğum gununde de bana aldığın gibi pasta alıp gidersen bana ayıp olmaz mı bu benim evimde ailemden ayrı ilk doğum gunumdu dedim. Gercekten kendimi cok yalnız hissediyordum. Kayınvalidemler de doğum gunumden once konuştuğunda kutlarız pasta keseriz vs. Dedi. Ama bir kucuk gorumce var doğum gunumun olduğu zamanlar karda kışta direterek şehir dışındaki ablasına goturtturdu hem de pandeminin cok yoğun olduğu zamanlar.. . Ben annesi doğum gunu kutlaması yapacak diye zorla goturttuğunu duşunuyorum. Daha sonraki gunlerde ya da onceki gunlerde boyle bir şey hic yapmadı cunku. Ben buyuk şeyler beklemedim ama.. Hic değilse eşim daha ozenli davransa ailesi de tek gelinleri olduğum icin bir kerelik kutlasalardı diye icime dert oldu. Cok hassas kırılgan biriyim. İcime dert olduğu ile kaldı, kırılmamış gibi davrandım, bişey demedim. Şimdilerde de kucuk gorumcenin doğum gunu geliyor. Son gittiğimizde annesi eşime, abisi unutma dedi onun yanında. Gorumce de tabi unutmayacak dedi. Ben de eve gelince sen gidersin ben gitmem hatırlarsan oyle demiştim dedim.
Buyuk ihtimalle pasta alıp gitmeyi duşunuyor eşim.. Ben bu durumda eşimle gitmeli miyim? Gorumce icten ice cok kıskanıyor, bazen başkalarının yanında bozuyor da cocukluk yapıyor deyip geciştiriyorum kendimce.. Ama bir şeylerin onune hep geciyor gibi hissediyorum. Kayınvalidemin kendi kızlarına ayrı bana ayrı davrandığını anladım. Zaten aynı da davranamaz el kızıyım. . Ama ben onu hep kendi annem yerine koydum. Sıcak davrandım, kusur etmedim.. Yine de eşimin hatrı icin doğum gunune gitmeli miyim?