Herkese merhaba,
Neredeyse bir senedir evliyiz ve esimin ulkesinde yaşıyoruz (kendisi yabancı). Evlendigimizden beri ailesinden dolayı bazı anlasmazliklarimiz var. Durumu ozetlemek gerekirse;
Onun ailesinin emekliliği yok (yasadigimiz yerde emeklilik sistemi yaygın degil ancak insanlar genelde gencken birikim yada mal yapıp yaşlanınca onla geciniyorlar). Bizim sorunlarımız ve anlasmazliklarimiz ise bu noktada başlıyor. Esim yakında yeni bir ise girecek ve ortalama bir maaş alacak. Alacağı maaş bize ortalama ustu bir yasam vermeyecek ve birikim yapma olasiligimiz cok yuksek degil (yasam standartlarimizi duşurursek mumkun ama o zaman da turkiyeden birinin kabul edemeyeceği bir yasam tarzı gibi olacak). Bunlara ragmen esim maasinin yuzde yirmisini ailesinin gecimi icin ayiracagini soyledi. Annesi ve babası hala calisiyor ve cok yaşlı degiller (49 ve 50 yasindalar). Ancak esimin ustunden gecinmeyi kabul ediyorlar. Bu benim cok hoşuma gitmiyor. Cunku normalde insanlar 60 yaşına kadar calisip cocuklarına yuk olmazlar. Esime boyle duşunduğumu defalarca soyledim ve en azından onların 5 sene kadar daha calisabileceklerini ve bizim bu 5 senede onlara vereceğimiz yuzde 20yi gelecegimiz icin kenarda bir paramız olsun diye biriktirebileceğimizi soyledim ama bunu kabul etmedi ve beni bencil olmakla sucladı.
Maddi durumumuz iyi olsaydi yada kenarda bir paramız olsaydi ben buna kesinlikle karşı cikmazdim. Sonuc olarak bu konuyla ilgili hep tartisiyoruz. Esimin bu konuya olan tutumu da beni kırıyor. Hatta bana bunu kabullenmek zorundasın gibi seyler de soyledi. Kabul etmesem de onlara her ay o parayı gondereceğini soyledi, ve ben bosansam bile onlara hala her ay para gondereceğini soyledi. Ailesini biraz art niyetli bulmasaydım belki bu durumda bile kabul edebilirdim fikrimi kendime saklayıp. Mesela evlendiğimizde hic ellerini ceplerine sokmadılar, yemeğe ciktigimizda hep benim ailem yada esim odedi. Bazen benim ailem bize onemli gunlerde maddi durumları cok iyi olmamasına ragmen sembolik de olsa harclık vb gibi bile verdiler. Ama onun ailesi kibarlık olsun diye boyle birsey yapmadi.
Sizce ne yapmalıyım bu konu hakkında? Acaba cekip gitmeli miyim? Benim duşuncelerim bencilce mi? Esimi seviyorum ama bu konu cok huzurumu bozuyor ozellikle de esimin tutumu bu konu hakkında.
Bu arada hala dil oğreniyorum ve kalırsam seneye calısmaya başlamayı duşunuyorum.