Herkese merhaba,
Uzun bir yazı olacak. Sabreden okuyan ve yorum yazan herkese teşekkurler.
İşyerimde benden 18 yaş buyuk bir iş arkadaşım var. Ben 30 yaşındayım. Yaklaşık bir sene once doğumgunumde kırmızı bir gul hediye etmesiyle aramızda bir yakınlık oluştu. Yakınlıktan kastım fiziksel bir yakınlık değil, birlikte vakit gecirme, sohbet etme, dertleşme, birlikte bir şeyler yapma vs. Aile yaşantımız, gecmiş travmalarımız, ilgi alanlarımız ortak cıktıkca aramızda fiziksel bir şeye dayanmayan bir bağ oluştu. Kendisi de birbirimize iyi geldiğimizden bahsediyordu ki benim hissiyatım da o yondeydi. O sırada erkek arkadaşımdan ayrılmıştım, evlenmeyi duşunuyorduk, hayatımda bazı sorunlar daha vardı ve duygusal boşluktan ve galiba bir miktar 30 yaş bunalımı ve evde kaldım korkusuyla kendimi bu arkadaşımla yaşadığım duruma biraz fazla kaptırdım. Babamla yıllardır goruşmuyorum, konuyu biliyor ve bu kişi kendini bir miktar babamın yerine koyup korumacı davranmaya, bana bir miktar hayat dersi vermeye calıştı, ozellikle ilişkiler konusunda

yine bir gun sohbet esnasında hayatına kimseyi almak istemediğinden, evlilik duşunmediğinden vs. bahsetti. Arkadaş mıyız diye sordu hatta bana. Davranışına cok bozulduğum halde oyleyiz dedim. Ertesi gun bana yine ilişkiler uzerine psikolojik temalı bir video gonderdi video zor zamanlarımızda karşımıza cıkan kişilere hissettiğimiz duygunun aşk değil bir kacış olduğu ile ilgiliydi, videoyu bana bir mesaj olarak yolladığını duşundum. videonun kısmen o an icinde bulunduğum durumu ifade ettiğine katılmakta birlikte, hem hayatıma bu şekilde bir otorite gibi karışmasından- iyi niyetle bile olsa- ama aslında bir onceki akşamki ilişki istemiyorum tavrından cok rahatsız olduğum icin (beni evlilik meraklısı, bulduğu adamın uzerine atlayan bir kategoriye koyduğunu duşunerek) uzun ve sert bir mesaj atıp kendisinin benim babam olmadığını ve bu şekilde yonlendirmelerine ihtiyacım olmadığını, arkadaşlığımızın da belli sınırlar icinde kalması gerektiğini belirten bir mesaj yazdım. Sonra uc dort ay kadar işyerinde resmî ilişkimize devam ettik. (İşyerinde direkt olmasa da bir As ust ilişkimiz var, ben yoneticiyim) Bu arada kendisi birbirimize isim ile hitap etmemizi istemişti ama ben hem yaş farkından hem iş ilişkimizden bey hanım kalıplarını surdurdum. Birkac ay sonra tekrar başbaşa olma durumumuz oldu. Attığım mesaj yuzunden uzgun olduğunu, o videoda bahsedilen durumun benimle ilgisi olduğunu duşunmediğini o nedenle gondermediğini soyledi. Kızgın olduğumu ama kızgınlığımın video ile alakalı olmadığını ama konuyu kapatmak istediğimi soyledim ve kapattık. Arkadaşlığımız devam etti. Son birkac aydır bir kac defa evime geldi, birlikte film izledik, yemeğe cıktık, sohbet ettik vs. Dun mesajlaşırken bir konuda takıldım ona, yaşlıyım ben dedi. Kacırdık o zaman en guzel zamanları dedim (yaşlıyım dediği icin iltifat etmeye calışıyorum aklımca, erkek kadın farketmez arkadaşlarına cok rahat iltifat eden biriyim) Birden, hayatımda kimseyle bir mesele bir sorun yaşamak istemediğim bir donemdeyim (ben yine ilişki istemiyorum demek istedi gibi anladım) gibi bir cumle kurunca gozum dondu. Başladım yazmaya: bunu 2. Defa yapıyorsunuz, ne demek istiyorsunuz, benim size karşı bir hayranlığım olabilir ama niyetim kutuğu sizin memlekete almak değil, haddinizi bilin artık tarzında verdim veriştirdim. (Bu arada ben bazı konularda aşırı Olgun bazı konularda aşırı cocuğumdur, kahkahalar, hoplamalar, zıplamalar, sevgimi ifade etme bicimi olarak konuşurken dokunmalar vs.) Afalladı, soylediğine gore o iş ile ilgili bir şeyden bahsetmiş ikimiz ile ilgili bir şey değilmiş. Telefonda anlaşamıyoruz mesajlaşırken, sizi yemeğe cıkartayım dedi, geldi aldı beni, rahatsız olduğum icin once nobetci eczaneye goturdu, sonra yemek yedik. Yemekte konuyu konuşmadık. Yemekten kalktık, ne yapacaksınız işiniz var mı dedi, Eve gideceğim dedim bindim arabaya. Yolda pek konuşmadım. Evimin onune gelince aslında niyetim bugun sizi bende misafir etmekti rahatsızsınız geceniz tek başınıza zor gecmesin isterdim dedi. (İyi niyetli bu konuda) teşekkur ettim tam inecektim, dayanamadım actım konuyu. Siz benim hareketlerimi yanlış yorumluyor olabilir misiniz acaba dedim. İciniz rahatlayacaksa soyleyeyim sizi seviyorum ve benim icin değerlisiniz, bu şartlarda olmasak belki cok farklı bir ilişkimiz olabilirdi ama bu şartlardayız (yaşı kastediyorum) ve arkadaşlıktan başka bir ilişkimiz olmayacak. Eğer konuşurken size dokunmam bu yorumlamaya yol actıysa bu benim sevgimi ifade etme bicimim ve herkese karşı boyleyim dedim. Gozlerim doldu. Beni zor bir zamanımda tanıdınız ve hakkımda yanlış yargılarım kapılmanızı da anlayışla karşılıyorum fakat yanlış anlaşılmak istemiyorum, ben bundan sonra konuşurken uc kere duşunmek zorunda kalacağım sizinle, dokunsam yanlış anlaşılır mı kaygısı taşıyacağım dedim. Israrla benim duşunduğum gibi olmadığını o cumleyi bambaşka bir şeyleri duşunup yazdığını yanlış anlaşıldığını soyledi. Cok ustelemedim, abartmış olabilirim bunu ama bu imayı daha once de yaptınız belki nesil farkından bu sorunları yaşıyoruz, birbirimizi yanlış anlıyoruz, belki de arkadaş olmamamız gerekiyor dedim. İlişkimizin bitmesini istemedi. Daha once hata yapıp size karşı cok korumacı hatta baba gibi davrandım siz de bana gayet guzel haddimi bildirdiniz dedi. Ayrıca ben de size dokunmak istiyorum ama hatırlarsanız bey hanım kalıplarını surdurmek isteyen ve bu şekilde bana sınırı cizen de sizdiniz dedi. (Bu dokunma o anlamda bir dokunma değil, ben ona dokunsam da o hic dokunmaz hep dikkat eder) Bunu soylerken az daha elimi tutacaktı son anda kendini tuttu. Ne diyeyim abi mi dememi istersiniz daha samimi olur dedim, bozuldu. Hayır olmaz tabi dedi. Benim daha once sizin yaşınızda bir arkadaşım olmadı İsminizle hitap edemem, rahat hissedemem, ayrıca aramızda bir iş ilişkisi de var dedim. Bu gunu unutalım lutfen dedi. Kindar olduğumu da bildiği icin kin tutmayın lutfen bana, sizi kırmak istemezdim dedi. Son iki gundur de mesaj atıp rahatsızlığımın nasıl olduğunu soruyor, ben de ben cok samimi ne cok resmî orta ayarda cevaplıyorum.
Benim sorum ise şu: sizce bu şartlarda bir arkadaşlık (gercek anlamda arkadaşlık, flort etmiyoruz) surebilir mi, surmeli mi? Bu kişinin niyeti gercekten bir arkadaşlık mı yoksa farklı bir anlam aramalı mıyım? Hislerimin hayranlık olduğuna eminim ama ileride bunun aşka donuşmesinden korkuyorum. Bu durumda ne yapmalıyım.
Cok teşekkurler.