aba kızlar,

Benim aslında sorunum oyle kocaman bir dert değil ama hamileliğin de hormon desteğiyle iyice kafaya takmaya başladım. Sorunum ablam. Ben yaklaşık bir yıldır evliyim, ablam da yanımızda universite okuyor. Yanımızda kalmasının sebebi de şu; ablam zaten daha once bir universite okudu ama bolumunden atamalar cok zorlaşınca tekrar sınava girdi ve puanı duşuk geldi istediği (ataması garanti olan) bolumu kazanamadı. Ben o zaman bekardım ve bulunduğum şehirde istediği bolume gecebileceği iki yıllık bir ozel universite yazdırdım. Babamın yaptığı bir işi batırmasından dolayı ablama destek olabilecek butcesi yok. Ben kalma masrafını karşılayacağımıı soyledim. Kredisini cektim ve ablam alanında iş buldu calışıyor bana kredisini oduyor duzenli olarak iki yıldır hic aksatmadı. Ben de ona ve aileme verdiğim sozu tuttum ve iki yıl boyunca yanımda kaldı. Bu yıl universite bitecek ama dgs ' ye tum ısrarlarıma rağmen calışmadı, bu yuzden puanını yuksek beklemiyor ve burada yine ozelde devam etmeyi planlıyor.
Eğer burada devam ederse ben cık diyemem ki yanımdan cıkarsa aylık 1000tl kalmaya para harcarken asla tutunamaz ama eşim daha fazla birlikte kalmak istemiyor. Eşim de cok haklı istememekte cunku bana hic yardımcı olmuyor. İki yıldır bir kez dahi evi temizlemedi ya da temizlikte bana yardım etmedi, tk bir kere dahi yemek yapmadı, hic bir gun gelmeden arayıp birşey lazım mı diye sormadı ya da bir kere bile cop dolmuş deyip atmadı. Diyeceksiniz ki bunları sen zaten normalde de yapacaktın ama oyle olmuyor işte kucucuk şeyler ama cok sorun olmaya başladı. Akşam en erken eve 19:30 gibi geliyorum (Sabah 6 da evden cıkıyorum) eve gelince yemek yapmak beni cok yoruyor bazen bir gun sonrasına da yetsin diye cok yapıyorum ama ablam oğlen yemeği yiyor ve o akşam ben yine yemek yapmak zorunda kalıyorum ya da dolaba cok sevdiğim bir şey koysam, o şeyi bulup hepsini bitiriyor, halbuki birazını da bize bıraksa hic sorun olmayacak. Surekli ciğ badem, ceviz vs almam gerek hamile olduğum icin aktardan işlenmemiş ve pahalı olanlarından alıyorum. Hergun onları yiyor bir aylık aldığım şey 10 gun gitmiyor. Sorun yemesi değil asla yemeği kıskanmıyorum ama bizi hic duşunmuyor. Haftasonları sabah kahvaltı yapılacak hepimiz uyanıyoruz kendisine zeytin peynir falan cıkarıp yiyor kalkıyor hic herkese kahvaltı hazırlayım beraber yiyelim demiyor. Mesela gecenlerde işden gelip yemek yapıcam eşim de gec kaldı tek başıma mutfakta yemek yapıyorum saat 20:30 oldu hala yetiştiremedim herşeyi. Ablam geldi eve yaptığım yemekten tabağına koydu yedi ve gitti. Hic sormuyor yardıma ihtiyacın var mı diye? Ben de cok sıkıldım bu durumdan artık.
Temizlik konusu apayrı bir sorun eşim ve ben temizliğimizi haftasonu yapıyoruz. Eşim heryeri cektirir ve tuvalet banyoyu temizler. Ben de viledayla evi silip mutfağı temizlerim iş bolumu yaparız yani ama ablam evde olsa dahi hic gelip yardım etmez. Bir kez bile etmedi. Haftasonu hadi vakti olmadı yoruldu diyelim, haftaici de mi yok. Konuştuğumda yaptığı savunma vaktim yok. Akşamları okula gidiyor, gece de nobetci olarak calışıyor ama calıştığı yerde 2-3 saatte işini tamamlayıp uyuyor ve gunde 8 saat calıştığı icin sabah 9-10 gibi evde oluyor. Okulda sadece 3 ders alıyor yani geceye kadar genelde boş oluyor ama bir kez bile yardımcı olmuyor. Kendi odasını da ttemiz tutmaz hic. Hatta evde gun icinde yemeğini alıp oturma odasında yer tepsi de ya orada kalır ya da bankonun ustunde. Ben her akşam yemek yapmadan 20dk banko temizliyorum cok bir zaman değil ama zaten gec gelen birisi icin cok.
Dışarı cıkmaları da ayrı problem hangi gun izinli olduğunu bilmiyoruz o gunlerde bazen gelmiyor geceleri ben de calışıyor sanıyorum. Gecen aradı arkadaşıyla arabadalarmış kedi ezmişler nereye goturelim gece 11 b en de okula gitti işe geciyordur diyorum hanfendi başka şehirde arkadaşıyla arabada. Bana bir haber bile vermiyor. Eve geliyor anahtarla acıp direk odasına gidiyor bize bir merhaba yok. Bazen biz acıyoruz kapıyı yine aynı. Abla niye boyle yapıyorsun dediğimde yorgunum onunla mı uğraşıcam diyor. Ya sana kapıyı acmışız bir selam vermiyorsun. Cıkarken de aynı şekilde ben cıkıyorum falan demeden gidiyor ablam evde mi gitti mi haberimiz yok.

Şimdi bazıları e ne yapalım sorununu biz mi cozeceğiz diyebilir. Sorunumu elbette ben cozebilirim siz değil ama aileminde kalbini kırmadan ablamın daha fazla bizimle kalmasının uygun olmayacağını nasıl dile getirebilirim sizce?

En son bardağı taşıran damla da şu oldu. Hamilelikte ilac kullanmamak gerekir ama ablam calıştığı yerden (kendisi sağlıkcı) uyuz kapmış ve iki haftadır kaşıntısı vardı şimdi tum evin temizlenmesi ve evde yaşayan herkesin tedavi olması gerekiyor. Belki olabilecek bir durum diyeceksiniz ama sebebi iş yerinde eldiven almıyorlarmış. Kac defa o zaman sen al dedim. Buyuk ihtimalle eldivensiz calıştığından oldu yani yine kendi ihmalkarlığı. Doktor uyuz teşhisi koymuş, ablam hic sormamış evde hamile bayan var ne yapmalıyız diye. Maddi durum olarak da kazanclarımız oldukca yuksek ama gecen ay araba aldık ve cok masraf yaptık. Bebeğin odası, arabası vs alındı yani elimizde ay sonunu getirecek para bırakmıştık. Şimdi tum halılar yıkatılmalı, koltuklar icin koltuk yıkamacı cağrılmalı, ben hamile olduğumdan ağır bir temizlikte yapamam temizlikci de gelmeli nerden baksanız ilac masraflarıyla bize 500tl den fazlaya cıkacak ama bu paranın bir kısmını vermekten hic bahsetmedi. Eşimle ben bugun işden izin alıp tum kıyafetleri kaynar suda yıkatacağız evi elimizden geldiğince temizleyeceğiz o ise akşam finalim var deyip uyumuş.

Oğrenci parası yoktur demeyin cunku asgari ucretin ustunde maaş alıyor ve universite icin kredisini de (10 aylık toplam) 6 ayını babam odedi sadece 4 ay ona kaldı. Tabii bir de oğrenim kredisi alıyor. Aylığı 2000tl ustu ama parası yokmuş, bizim de yoktu ama borc bulduk hem de bizden kaynaklı olmayan bir şey icin. Zaten o kadar kazanmasına rağmen eve bir ekmek almışlığı da yoktur. Hesap yapmaktan nefret ediyorum ama bu kadarı da bencillik değil mi?