Merhaba,
Benim kafama takılan ama acaba kuruntu mu yapıyorum dediğim bir mesele var. Biraz alıngan bir tipte olabilirim.
Yaklaşık 3 sene once iş yerime başka bir şehirden calışmak icin gelen yeni mezun bir arkadaş vardı. Benden 1 ay sonra gelmişti ve şehirde pek tanıdığı yoktu. Iletisimimiz cok kuvvetli oldu ve iş dışında da surekli goruşmeye başladık. Onu sosyal cevremle tanıştırdım. Bu şehirde asla yabancılık cekmedi, evimi actım. Ve gercekten cok guclu bir bağ kurduk. Hic bir zamanda tartışmadık. Siyasî, dini ve ahlaki değerlerimiz de benzer olduğu icin muthiş anlaştık.
Sonra bu arkadaş 1 sene once başka bir şehire gitti iş dolayısıyla. Ve yine ailesinden uzak tek başına kucuk bir şehire gitti. Giderken salya sumuk ağladık diyebilirim. Ve iletişimi asla koparmadık. Ayda 1 de şehrime geldi. Evimde ağırladım.
Tek kaldığı icin ve cok sosyal olmadığı icin e bir de pandemi olduğu icin sosyalleşemedi ve gittiği şehirde yalnız kaldı. Ben yalnız hissetmemesi icin surekli aradım. Korona gecirdi kendisini ve ailesini her gun aradım ve halini hatrını sordum.Hic sebepsiz uzgun hissettiği bi donemde cicek gonderdim. Bunları anlatma sebebim ne kadar fedakar olduğum değil, gercekten kardeşim olarak gorduğum anlaşılması icin..
Fakat son aylarda şuna evrildi. Arıyordum acmıyordu musait olmuyordu belki de ve gercekten tum gun yalnız kaldığı icin destek olmak icin arıyordum. Acmıyordu bir kac gun sonra kendisi donuyordu. Ben bazen soruyordum x kişisini aradın mı hic diye onu da 1-2 aydır aramamış oluyordu vs.
Bu x kişisi de cok yakın bir arkadaşı bu arada..
Son donemde aradığım ama 4 5 gun sonra geri donduğu oldu. Onemsemedim pek fazla.
Ama en son 22 mayısta aradım,acmadı.Ve o tarihten beri aramadı. Başına birşey mi geldi diye endişelendim başta fakat ortak instagram grubumuzda komik birşey paylaştı ve iyi olduğunu duşundum. Belki ihtiyacım vardı iyi değildim ve aradım geri donmediği icin bozuldum. Ama sonra daha kritik bir durum olduğunu duşundum. Evet unutmuşta olabilir insanlık hali. Ama herşey sanki benim cabam kadarmış gibi geldi. Yanı neredeyse 20 gun olmuş ve normal şartlarda 20 gunde ben bu arkadaşımı 4 5 kez arardım. Ama arkadaşımın aklına dahi gelmedim.
Acaba ben mi fazla alınganlık gosteriyorum dedim. Cunku gercekten cok kıymet verdiğim bir insandı.. Ben bu arkadaşıma karşı bozuldum belli de etmek istemiyorum.. sizin duşunceleriniz neler. Ben abartıyor muyum