Merhaba hanımlar.
Sanırım biraz kultur farkı ile bağlantılı bir konu.
Ben bir kız cocuğu olarak anne babama yaşlılıklarında evde bakmak gerekirse kız cocuğunun bakması gerektiğini duşunuyorum. Ama genelde, anne baba oğlan cocuğunun evine yakışır gibi bir algı var sanki. Yani yaşlılıklarında gelin bakmak durumunda sanki...
Cok sacma geliyor bu bana.
Genelde kadın mutfak ve ev işlerini yuklendiği icin kendi anne baba sorumluluğunu alabilir ama kv kp almak zorunda değil. Tabii başka kız cocukları yoksa eşin anne babasına bakılır ama, aksi halde kız cocukları varken, oğlunun evinde geline eziyet olması cok yanlış geliyor bana.

Oyle bir durum yok ama boyle yaşayan cok hemcinsim var.
Yok annem artık bizle yaşayacak diyen adamlar filan...

Hanımlar herkes cok kıymetli cevaplar vermiş.
Rabbim kimseyi namerde muhtac etmesin.
Benim burdaki belirtmek istediğim,
Kimi hanımların konusunda gorup sıkıntı yaşadığı ciddi bir konu bu.
Erkek evladın gelecek garantisi olarak gorulmesi, adamın da karısını bu durumu mecbur kılması emri vaki yapması.

Eşimin anne babasının benim haberim olmadan eşime geliyoruz diye haber verip iki gece bende kalması da bunun cok kucuk bir benzeri.
Ben anne babam gelecekken eşimin musaitliğini hislerini gozetirken o bu ozveride bulunmamıştı.
Aile kulturlerinde de erkek evlada daha bir guven , erkek evladın evinde daha bir rahatlık soz konusu ama bu sacma.
Bu evin işlerini misafire hizmeti ben ederken, kimse oğlumun evi ne de olsa mantığında olmamalı. Başım ustune ama herkes yerini bilmeli diye duşunuyorum.

Niyetim kotu değil.