Merhaba hanımlar, 1,5 ay once doğum yaptım. Doğumda kv yanıma gelmişti. Cok bakmak istiyormuş,annesi benden sonra bakar demiş eşime eşimde kabul etmiş. Doğum yaptığım gun hastanede kendi annem ve eşim yanımda kaldı, doğum sırasında da sancı odasından catala alınana kadar yurtdışından doğumum icin uc cocukla gelen ablam girmiş, bana resmen ebelik yapmıştı. Yurtdışıdnan gelirken yanında 1 valiz bebek icin kendi cocuklarının kucukleri de dahil olmak uzere yepyeni duran kıyafetler getirmişti, doğumdan sonra da arada yanıma gelerek bana yardımcı olmuştu, ablamın bu davranışları kvnin cok hoşuna gitmiş.

Ablamla annem doğumdan bir kac gun sonra yanıma gelmişti, cok duygusaldım, annemle ablamı cok ozlemiştim, bebeği geceleri uyutamıyordum, zorlanıyordum, birde mastit olma yolunda gidiyordu goğuslerim cok ağrıyordu, onlar gelince ağladım, bana duşa gir biz bebekle ilgilenirken sakin ol demişlerdi. Ben duştaylen kv annemlere "benim birşeye elimi surmemi istemiyor. Ona dokunma buna dokunma diyor." demiş. Oyle birşey demedim halbuki. Kv de cok yardımcı oldu bebek konusunda ama, kv dağınık ve duzensiz biri olduğu icin evdeki dağınıklık ve duzensizlik gozume batıuordu, daha doğumdan once evi temizlemiş, mutfağı duzenlemiştik, duzenlediğim mutfak dolaplarında herşey karışmış, her şeyin yeri değişmiş. Su icmek icin mutfağa gittiğimde dolaptan bardak alayım dedim, bir baktım bardakların icine saklama kabı koymuş, o saklama kabı koyduğu yere bardak koyuyordum, oraya koyduğum bardakları cay bardaklarının arasına koymış ama bir gorseniz karışık karışık, neresi boşsa oraya koymuş kafasına gore. Diğer dolaplar da aynı şekilde tabaklar vs hepsi karışmış. O an kv bulaşık makinesijş boşaltıyordu eşimle birlikte, ben de bunların yeri burası değil ki demiştim, kv de aman ne olacak demişti, bende duzensiz duruyor hoşuma gitmiyor goz onunde boyle demiştim sadece. Ben karnım burnumda, bacağından rahatsız annemle birlikte oraları duzenlemek temizlemek icin saatlerce uğraşmışken yaptıklarımın boyle bozulması lohusa halimle moralimi bozuyordu. O gidince oraları o duzenlemeyecek yine iş bana kalacaktı. Onun dağıttıklarını eşim duzeltiyordu. Arkamdan boyle soylemesi beni sinir etti. Birde bu surecte bebek emme refleksi gosterse, yeni emzirmiş bile olsao bu bebek ac, doymamış, acıkmış, aranıyor diyordu, eşimde bir keresinde kvnin bu laflsrıyla dolduruşa gelip aynı şekilde bebek gazdan kıvranırken ben gazdan dolayı emmekmistiyor ac değil dediğim halde ac ac diye direttiklerinde ustume gelmeyin daha yeni emzirdim diye ağladığım icin bana surat yapmış iki gun surat asmıştı.

Bugun de annemle konuşurken, annem kvme alındığını soyledi. Nedenini sorduğumda, kv ablamın kayınvalidesinin annesine " bortecinenin ablasını kaynanası iyi yetiştirmiş cok beğeniyorum." demiş. Annem "kv nin bu soylediğine gore ben kızımı iyi yetiştirememişim, benim kızımı kaynanası yetiştirmiş. Ne ayıp şey. Boyle şey soylenir mi, cok alındım." dedi. Cok mahcup oldum anneme karşı ve uzuldum ve sinirlendim. Bu kadının amacı ne anlayamıyorum. Anneme kv ile konuşmasını niye boyle birşey soylediğini alındığını soylemesini soyledim. Babamda cahil geri kafalı o, boşver, uyma sen ona, cocukların huzuru bozulmasın demiş. Ama ben eşime bu durumu soyleyeceğim. Sizce soylemeyeyim de annem mi kv ile konuşsun yoksa eşime soyleyeyim eşim mi kv ile konuşsun?