Herkese merhaba,
Muhendisim.3 yıl once mezun oldum. 1 hafta bir yerde calışıp icime sinmeyen sebeplerden dolayı ayrıldım. Sonra bu işe girdim. Organize sanayi bolgesinde 60 personeli olan imalat firması. Ben de bir birimini tek başıma idare ediyorum ve gercekten ağır bir birim. Iş yoğunluğu cok fazla. Ve işimin yarısı amelelik yarısı da kalite kontrol yapmak diyebilirim. Daha once calışan bir işcinin rahatsız etmesi sonucu epey soğumuştum ama bu durumu kendi icinde cozdum ve artık boyle bir rahatsızlık soz konusu değil. Ama ben işimden cok soğudum.
Oncelikle maaş asgari ucret uzerinden yatıyor ve kalanı elden veriliyor. Sigorta giriş kodum muhendis dahi değil. Işkurdan odenek alabilmek icin gecen ay sigorta yatırmamışlar bunu yeni oğrendik. Ve ben artık başka bir birimde calışmak istiyorum.
Artı yanları da elbette var. Aracla evime 5 dk olan bir yerde calışıyorum. Izin almak cok kolay. Hastayım dediğim zaman gitmemek gibi rahatlığım var. Patron, mudur, şef hepsi seviyeli ve duzgun insanlar. Ses yukselmez, hatalar buyutulmez ve telafi edilmeye calışılır. Cumartesi ise tatil.Maaşta Cok kotu sayılmaz mesai ile 5000 geciyor. Ama Cok yoğun mesai var ortalama 40 45 saat mesai yapıyorum.
Bu surecte de iş aradığım donemler oldu fakat icime sinen bir yer olmadı. Şimdi bir firma goruşmeye cağırdı. Ama nedense korkular oluşmaya başladı. Buraya cok alıştım başka yerde yapabilir miyim? Becerebilir miyim ? Gibi kaygılar oluşmaya başladı cunku cok uzun sure kaldığımı ve bunun beni hantallaştırdığını duşunuyorum.
Gercekten işimde cok bunaldim ve artık başka şey yapmak istiyorum. Siz bu artı ve eksileri değerlendirdiğinizde ne gibi bir yol izlerdiniz ?
Bu arada ailem tamamen kostek durumda. Işın eve cok yakın, macera arama, burada rahatsın gibi heves kırıcı soylemleri var.