Merhaba,
15 yıllık evliliğimde sona gelindi. Cok ozel bir beraberlikti, eş dost arkadaş birbiriniz icin doğmuşsunuz derdi. Son 1 yıldır eşimin gizli bir ilişki yaşadığını oğrendim. Kesinlikle yapmayacak bir adamdı ama yaptı. Buradan benzer şey yaşayanlara da sesleniyorum, kendinizi sorgulamayın, ilişkiniz kotuydu kavga ediyordunuz diye olmuyor bunlar. Her şey ne kadar iyi olursa olsun fark etmiyor. Eşim bana her gun aşk mesajları yollardı, bu olaylar olurken bile. Cok durust, iyi niyetli, yalansız bir adamdı. Son 1 yılda resmen karakteri değişti, kendi de bunu soyluyor. İnanın erkeklere dair tum duygularım değişti.
Soruma gelince: Yurtdışındayım ve eşimin calıştığı yerdeki sağlık sigortası benim calıştığım yerdekinden cok daha iyi. Bir sağlık durumundan dolayı almam gereken cok pahalı ilaclar var, ve pek cok sigorta karşılamıyor. Cepten parayla odenecek gibi de değil. O yuzden boşanma yerine hukuki ayrılık duşunuyorum. Hukuki ayrılık bir omur devam edebiliyor ve eşler birbirinin sağlık sigortasını kullanabiliyor. Sadece kağıt uzerinde evli olacağım.
Dediğim gibi o kadar cok soğudum ki erkeklerden, zaten kimseyle tekrar evlenecek değilim.
Fakat psikolojik olarak bunu kabullenemiyorum. Boşanmak ve bu adamla tum bağımı koparmak istiyorum ve sanki bunu yapmazsam bu travmadan kurtulamayacakmışım gibi geliyor. Sadece bir imza bile olsa benimle evli kalmayı hak etmiyor. Tabii ki sağlığım her şeyden onemli, mantıklı duşunmeliyim. Boşanmadığım icin beni rahatsız edecek, nerdeyim ne yapıyorum gibi takiplerde bulunacak tarzda bir adam da değil kendisi, bunu da belirteyim.
Sizce boşanmadan yeni bir hayata başlayabilir miyim? Evden coktan cıkardım onu. Coktan sızlanmaya, cok mutsuzum demeye başladı ama bunları 15 yıllık guzel bir hikayeyi cope atmadan once duşunecekti, değil mi. Dileğim, gozyaşlarım yerde kalmasın. Bu uzuntu beni oldurecek sanmıştım ama dimdik ayaktayım.