Başlığı evlilik baskısı olarak acmak istedim, alakası olup olmadığına siz karar verin

Malum duğun yasaklarının kalkmasıyla ulkemiz adeta 3 tarafı denizlerle kaplı duğun salonuna donuştu. Bundan nasibimi almayı hic beklemiyordum kdkdjsjd.
Bugun ilkokul arkadaşım evlendi, evi tam arkamızda. Ondan onceki hafta da diğer arkadaşım evlenmişti. Annem "evde kaldın ahaha" diye takılır bana, ben umursamayınca ara ara sevgilime de herkes evlendi bi siz kaldınız diye konuyu benden ona paslar. Sevgilime sorsan dunden meraklı, yarın evlenelim mi desem sabaha kadar kimliğiyle kapıda yatar. Hani hayatta tek amacı evlenmek olan insanlar varya, onlar gibi davranır. Annemi cok umursamıyorum, evde kaldın dediğinde "evlenirsem evde hazır yemek bulamazsın, hem ben evlenmek istemiyorum ki" diyorum, anlıyor. Zaten yarı ciddi yarı şaka olarak soyluyor ama benim canımı sıkan sevgilim, bugunku duğun sokak arasında olduğu icin bize birşey bırakmaya geldiğinde sesi o da duydu. Annemde yine her zamanki şakasını yapınca cıktıktan sonra yazmaya başladı. "oyalanmış gibi hiasediyorum, bak bizden kucukler bile evlendi, evlilik senin sandığın kadar zor değil cok guzel gececek inan bana, hayallerini evlendikten sonra da gercekleştirebilirsin,neden bu kadar naza cekiyorsun anlamıyorum. İnsan emin olduğunda hemen evlenmek ister ben senden eminim ama sanırım sen benden emin değilsin. "
Sinirlendim,cunku oyalama gibi bir durum kesinlikle yok, birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz duşunce yapım hicbir zaman değişmedi hayallerimi ertelemek istemediğimi, işimde iyi bir yere gelmek istediğimi, imkanım olursa yurdışına cıkmak istediğimi biliyor. Her defasında ona bunları soyluyorum ve her defasında haklısın diyip konuyu kapatıyor. Yatıp kalkıp kafaya reset mi atıyor anlamıyorum, 1 2 hafta sonra yine aynı konuşma geciyor resmen kısır dongu. Bugun ilk defa oyalandığımı hissediyorum, benden emin değilsin sanırım dedi, donup donup o mesajı okuyorum, o normal konuşuyor ama ben ağzıma geleni saymak istiyorum. Butun arkadaşları evlendi ama ben evlenmek istemiyorum, her turlu imkanı/imkanım var ama evlenmek istemiyorum. Bunu ona nasıl anlatabilirim, her turlu kararıma saygılı olan insan bu kararıma asla saygı duymuyor.