Bundan yaklaşık 7 yıl once 60-70'er sayfalık(ekran goruntuleri ile birlikte) pdf ler hazırlayarak Brezilya- Arjantin gibi ulkelerin internet kullanımlarını analiz ediyordum.
Turk kullanıcıların bu ulkelerde nasıl e-yatırımlar yapabileceği ile ilgili fikirsel onerilerde bulunuyordum. O zaman tabi bu duşunceler icin coook erken olduğundan calışmalar da bir işe yaramadı.

Şimdi bu forumun acıldığını gorunce aklıma şoyle bir duşunce geldi. Elbette onemsenmeyebilir, 'hayal' denilebilir fakat benim duşuncem Turk internet kullanımının bir noktada dunyaya doğru enerjisini sacacağı yonunde.
Bunun icinde yakın tarihteki en onemli araclardan biri youtube olacak.
Dunyada hangi ulkelerde ne tarz icerik acıkları var. Bu icerikleri nasıl telif sorunu olmadan farklı kanallara yukleyebiliriz gibi sorular onem kazanıyor.
Bugun forumdan bir arkadaşımız Kazakistan'ın başkenti Astana icin AstanaTV yi youtube uzerinde kurup( ki alınmamış baktım

Bir tur ihracat yapıyoruz ve her ne kadar kotu bir kelime olsa da sanal anlamda dunyaya yayılma faaliyeti.
Eğer bu belli bir sistematik icinde olursa yani 20-30 kişilik takım calışması ile dunyada ki 'Youtube Kaynakları'nı cıkarma ve buna doğru yayılma calışması yapılırsa olayın boyutu cok daha değişebilir.
Ben duzgun bir kaynak araştırması yapılırsa kıskanclık,cekişme olacağını da duşunmuyorum. Bu anlamda dunya kaynakları herkese tepe tepe yeter. Herkes farklı ulke ve dillere yoğunlaşacaktır.
Velhasıl olayı eski usuldeki 'ahi teşkilatına' benzer bir takım calışmasına donuşturmek ve hızla dunyada yeni sahalara yayılmak son derece faydalı olacaktır.
Bu forum uzerinde oluşturulabilecek bir A takım da buna son derece uygun gozukuyor.
Selamlar..
Buğra