Merhaba arkadaşlar
Ben daha once burda konu actım aslında 24 ayar gram altının bilezige cevirmek istiyorum diye. Şimdi şoyle ki benim eşim işten cıkarılmıştı tazminat verildi 80bin civarı. Eşim o an işte kredi kartı borcu vardi işte bin TL kadar birikmiş aidat borcu vardı araba tamir istiyordu cocukların ve kendimizin giyim ihtiyacı vardi 10gram altın borcumuz vardı derken bı anda 30bin TL uctu gitti.
Eşimde harcamayı sever kapı calıyo bı bakıyorum tatlı sipariş etmiş ertesi gun işte dışardan yiyelim demeler baktım para harcanıyor iş hemen buldu ama bide o maaşı bekleyeceğiz derken 1 bucuk iki ay cepten yenecek ben dedim hemen altın alalım yani bitecek para boşa harcanacak. Ben bilezik almak istiyordum hem takmayida seviyorum ama oyle gorgusuz gibi ışıldasın aman cok cok gozuksun kafasında sevmiyorum en incesinden olsun ama benim olsun yani.
Eşimi pandemi yuzunden cıkardılar bı kac arkadaşıyla toplu. yani arkadaşı olanlar arayıp altın alma konusunda fikir veriyorlar işte biri diyor ben bilezik aldım biri diyor ben gram aldım en iyisi o imiş falan diye. Eşim hem bana diyor sen ne istiyorsan onu yapalım diye hemde arkadaşıyla irtibatta işte hangi altını alırsak zarar yapmayiz falan. Ben soyledim işte bilezik istiyorum diye sonra eşim dedi 24 ayar gramda zarar edilmiyormus..
resmen tam kuyumcuya gidiyoruz beyfendi kararını vermiş gram alacak. Cok kızdım ağzımı acmadım zaten gittik kenarda oturdum 90 gram almış butun parayla. Biz alırken 545tl gram ertesi gun damat istifa etti hop altın duştu. Bir hafta icinde 420leri gordu zaten snra eşim dedi maaşa kadar cok harcadık işte 20 gram bozmamiz lazım para yok gramini zarar ede ede 423ten 20grami bozdurdu.
Kaldı 70 gram işte 545i gormeden bozdurmam bidaha demeler.. Şimdide diyor zamanında kurban ayarla diye adamlara laf ettik ortada kurban parası yok işte yine krediye acıldık o birikti bı yakinimizin duğunu var ceyrek takılacak bilmem ne diye yine 20 gram bozacakmis. Ben bu surecte yine diyorum tabi onları bilezige cevireceğim diye. Gecen en son konusu acıldı. Bende dedim bari kalan 50 gramla 5 tane ince bilezik alayım. Snra ertesi gun bana diyor ki ben kuyumcuyu aradım işte zarar edersin 24 ayarı 22 grama geri cekme dedi...
Ee ben bu bileziği alınca hemen yinemi bozacaksin. Araba İstiyorum diyip duruyorsun dururlar bı kac yıl hem değer kazanır şuan yaptığım zarari karşılar kaldı ki sen bozarken zarar ediyoruz sorun yok ben bilezik al diyince niye bukadar dert oluyor. Dediğim gibi aslinda cimri biri değildir bana para vermemezlik gezdirmemezlik yapmaz. Ole kafasına estimi arada cicek falan alır getirir. Ama bu altın takı meselesi oldumu neden boyle yapıyor anlayamıyorum yahu 7yildir hep soylemisimdirde her ay 100tl at kenara yıl donumu hediyesi isimli kolye yaptır bana yada nebilim bı kunye bı yuzuk al. Aklıma tek gelen şey kolumda gorecekler bozmak istediği zaman eksilince annesi ablası sordumu bozduk demeyemi cekiniyor ama sonucta onlarda meraklı melehat ben milletin evinde ne yediğini ictiğini ne borcu olduğunu ne birikim yaptığını sormam onlar oyle değil ne yaptınız ne aldınız kaca aldınız

Ben aman ne yaparsan yap diyip karismamalimiyim yoksa bilezik alacaksin en azından hevesimi almış olurum onlarida bozana kadar diyip aldirmalimiyim. Milletin kocası cimri olur birikim peşinde olur bizimkide harcama derdinde elinden gelse bozdurup Trabzon'u Antalya'yi gezelim diyor.