Merhaba kızlar,
Universitede başlayan, hic ayrılmadan birbirimize hicbir saygısızlık yapmadan gecirdiğimiz 7 yıllık bir ilişkim var. Bu surecte neden evlenmediniz derseniz, hayat koşturmacası diyebilirim. O birkac sene once işe girdi, sonrasında yapılması gerekenler birikim vs derken bu zaman oldu. Artık evlenmek istediğini her fırsatta dile getiriyor. Ben ailemden bu ilişkimi uzun sure sakladım, anneme gecen sene itiraf edebildim (ne kotu dimi) annem feminist, hicbir şeyi kolay beğenmeyen bir insan malesef.. Bir defasında fotoğrafını bulmuştu "bula bula bu keli mi buldun" demişti bana. Cok kırılmış cok uzulmuştum..

Ablamla tanıştırdım sevgilimi, ona karşı hicbir kotu şeyi olmamasına rağmen ablam devamlı mırın kırın etti. Hangi kotu ozelliği var neyini beğenmedin niye boyle yapıyorsun lutfen soyle dediğimde "varlığı yeter" gibi cumleler kuruyordu. Başta beni sevdiği icin başkasıyla paylaşamadığını duşundum ama olayı iyice abarttı. Sevgilim de olayları farkında ama olsun sever ablan da beni, biraz uyuz ama onu da boyle kabul edicez gibi soylemlerde bulunuyor..

Sevgilim askeri personel, anneme bunu soyleyip evlilik muhabbetini acmak istediğimde tepkisi " sen şehir şehir mi gezeceksin? Bir kişi uğruna tum aileni mi terk edeceksin? Sana kızsın da silahıyla vursun da seni gor, yapamaz geri gelirsen gorursun" gibi gibi bir suru her defasında bir suru olumsuz tepkiler gosteriyor.

Kızlar o kadar yoruldum ki, o kadar mutsuzum ki.. Gercekten soylediği şeyler sacma sapan. Şehir şehir gezecek olan benim, kendime guveniyorum nolur destek olsan sevgime değer versen aşık olmaya inansan?

Ben ara ara anneme yine alıştırmaya calışıp konusunu acıyorum.. Memleketlerimizin farklı olduğu icin uyuşmayacağımızı soyluyor yapamayız biz onlarla diyor. Onlar akraba evliliği yapıyor bize ters diyo,işte benimle evlenmek istiyor diyorum ne akrabası. Annesi şalvar giyer şalvarlılara mı gideceksin onlarla nasıl yapacaksın diyo. Sevgilimin 3 tane kız kardeşi var, gorumcelerle nasıl anlaşacaksın bilmem ne diyo. Hepsi okumuş etmiş insanlar, gorgulu kulturlu insanlar neden anlaşmayayım diyorum, "sen karış da gorursun" diyo. Ablandan once mi evleneceksin diyor, ablam 30, ben de 30a yakınım cocuk değilim. Ne desem istemiyor ne desem beğenmiyor. (ablamın uzun sureli bi ilişkisi vardı anlaşamadılar ayrıldılar başka biri de girmedi hayatına ondan sonra)

Annem bunları soylerken ablam da annemi dolduruyor. Doğru anne, ooo ne kadar da benimsemiş anne, biz yapamayız doğru diyosun vs vs. Cıldırıcam! Sanki evlenecek olan onlar. Annem bir de sacları olmamasına da laf ediyor tabi kusur kalmaz. Bula bula o keli bulmuş diyor.. Sen o insanlarla nasıl yapacaksın diyor, ki o insanlar dediği de aşiret değil sadece bizim memleketten değil Kastamonulu, ben trakyalıyım. "onemli olan iyi insan olsun bunların ne onemi var" diyorum. Nerden biliyorsun iyi olduklarını diyor. Kotu bişeylerini gormedim birlikte tanıyalım diyorum, diyorum. Tanımaya da yanaşmıyor... O kadar uzuluyorum ki. Cok kotu işi gucu yok dersin, davranışlarını beğenmedim dersin, saygısız orda nasıl oyle konuştu dersin, sorumsuz dersin her şeyi dersin hepsi kabulum ama daha tanımadan gormeden konuşmadan bunları nasıl diyebiliyorlar aklım almıyor.

Babamın haberi yok, onun isteyeceğini duşunuyorum ama virus olayları yuzunden tanışma olayını erteliyorum. Gelmelerine yakın zamanda soylemek istiyorum babama. Annemin bu dediklerinin coğunu sevgilime soylemiyorum tabii ki. Sadece diyorum ki, uzak memleketlerde yapamazsın diyor kulturumuz uyar mı birbirine diye cekiniyor. O da hicbir şeyden habersiz diyor ki "memleketimi değiştiremem ki.. Yine de tanıyınca annen beni sever diye duşunuyorum uzulme sen" falan. Ama annem tanımak dahi istemiyor... Evlensem de seni ozledim diyemem anneme. Der ki gitmeseydin.. Aslında bizim icin fedakarlıklar yapan bir kadın ama soz konusu evlilik olunca boyle.. Anlayamıyorum ve cok uzuluyorum napacağımı bilmiyorum. Siz benim yerimde olsanız napardınız? ( cok uzatmış ve karışık yazmış olabilirim kusuruma bakmayın)