Konularım malum . Ama ben ,biz aşamiyoruz bu konuları . Biz yok saysak da gormezden duymazdan gelsek de uzerimizde kara bulut gibiler başımızdan şemsiyeyi ceker cekmez yağmaya başlıyorlar . Kayınvalidemin estirdigi tufan hÂl suruyor . Malumunuz dun babalar gunuydu . Babamın ,babalar gununu kutlamak icin uğradık eşimin ailesi ile aramiz olmadığı icin yine de ozel gunlerde aranin bı onemi olmaz diye benim anne ve babam uzerime geldi ben babalar gununden uc gun once hem kendi babama hem de kayınpederime hediye alıp yollamistim hediyeleri babalar gununden once ellerine ulaştı . Kayınpederimden ses cıkmadı ben de benim aramami bekliyor gayet normal diye duşundum . Dun de aradım birkac kez . Acmadı . Baktım sosyal medyada falan aktif mesaj attım baba aradım acmadın babalar gununu kutlamak icin aramıştım babalar gunun kutlu olsun dedim . Mesajımı da gordu cevap vermedi . En cok da haksızlığa uğramanin ,bana kendimi suclu gibi hissettirmelerini aşamiyorum . Kendi ailem bu durumu buyutup ,aile olmadan hicbir şey olmaz aranız boyle devam edemez diyor ,onlar kendilerini ne yaparlarsa yapsınlar haklı goruyorlar . Eşim de ben de bu konuda o kadar mağdur olduk ki . Yorulduk . Eşim eli acık ,gonlu acık ucan kuşa merhameti olan kendinden once her canlıyı duşunen biri . Karşısındaki ne yaparsa yapsın o ben Allah icin yapıyorum bilen bilir bilmeyende kendi bilir der . Ailesi ogullarini o kadar iyi tanıyorlar ki , bu durumu hep kullanıp somurduler . Pandemi de kayinpederim calisamadigi icin eşim ve ben calışıyorduk kaynım da askerdeydi hem askere para gonderdik hem de iki aileyi birden baktık . Sonrasında da maddi olarak sıkıntılara girdik tabiki . Sebebi ise iki aileye bakmak değil ; onların somurmeleri . Az cok calışmaya başlayınca kayınpeder (nakliyeci) artık evini gorecrk kadar olmasına rağmen şu kadar eksiğim var bu kadar para lazım diye diye her ay belli miktar para almayı adet haline getirdi . Aradan zaman gecti hamile kaldım doğum oldu derken eşim yetemeyince vermeyince durumlar buraya geldi . Eşim kendisini kullanılmış hissediyor ki haklı da kullanıldı ve somuruldu zaten . Şimdi kotu evlat kotu gelin olduk . Sağda solda konuşulması cabası . Tanıdık bildik herkese bu durumu başka lanse ettiler . Biz hem kotu ,hem haksız hemde maddi manevi bir yukun altında kaldigimizla kaldık . Ne yapabilirim . Ne yaparım da bu psikolojik şiddetten kendimi uzak tutarim ...kendi ailemde bu durumdan rahatsız onlar da buyukler her zama lnnidare edilmeli anlayışlı davranılmalı biz kucukluğumuzu bilmeliyiz dost var duşman var kafasindalar . Hakliyken , ezilmemizin verdiği gurur kırıcı duygunun icinde boğuluyoruz.