insanların kayınvalide problemleri olur benim ise canımı sıkan eşimin teyzesi. kendisini en az kayınvalidem kadar sık gormek zorunda kaldığım icin biraz canımı sıkan durumlar var. biraz uzun yazasım var o yuzden akraba cekişmelerinden hoşlanmayan arkadaşlar varsa es gecebilirler cunku her turlu klişe var sanırım konumda

eşimin teyzesiyle iki yıl oncesine kadar sorunsuz bir ilişkimiz vardı. bu teyze kvalidemden yaşca kucuk, aslında biraz insanlara ustten bakmayı seven, ozellikle kendi dış gorunuşuyle ilgili ciddi takıntıları olan ve başkalarını da eleştirmeyi cok seven biri. 5-6 yıldır tanışıyoruz ve ilk gunden beri bana surekli iltifatlar eden, bana ailenin neşesi , guler yuzlu gelinimiz vs diyen biriydi. aslında bu teyze enerji olarak cabuk kaynaşabileceğim biri değilse de ( dedikoduyu cok sevmesi , insanların yuzune karşı cok samimi guler yuzlu olup arkalarından tonla laf etmesi gibi huylarına şahit olduğum icin samimiyetsiz geliyordu) ama ilişkimizi politik bir cercevede surduruyorduk. surekli kayınvalidemle bir aradalar, ne zaman kv ye gitsek orda bir araya geliyorduk veya ben eşimin ailesini her davet edişimde o da muhakkak bana geliyordu. kendi cekirdek ailesi de var, iki oğlu var ancak eşimin cekirdek ailesinden biri gibi hep. acıkcası iki kayınvalidem varmış gibiydi hep ama bu zamana kadar her konuda uzmanmış gibi konuşup ahkam kesen tavırları, istisnasız her konuda "ama canım şimdi o oyle değil" diye cumleye başlayışları dışında benim icin bir problem değildi. hicbir zaman birebir bir problem yaşamamıştım kendisiyle.

sorun iki yıl once oğlumun mevluduyle başladı. mevlude kendisini birebir arayarak davet etmediğim icin bozulmuş. ancak ben bu zamana kadar hic onu bizzat arayarak bir yere davet etmedim. eşimin ailesinden farksız olduğu icin her organizasyonda hep o vardı. zaten mevlut oncesi surecten hep haberdar, benim hazırlıklarımı vs biliyor. kv den farksız olduğu icin ağır buğur arayıp davet etmeye gerek gormedim aklıma bile gelmedi. zaten gelir diyordum. neyse mevlude gelmedi. sonra da aramıza bir soğukluk girdi. benim olduğum ortama girmez oldu. ozel gunlerde hep arar sorar mesaj atardım telefonlarım acılmadı mesajlarıma donulmedi. kv me acık acık hic sormadım ama hep işi var gelmedi vs gibi geciştirdi durumu. en son bir kac ay once kaynımın kız isteme merasiminde bir araya geldik donup yuzume bile bakmadı. teyze nasılsın dedim iyiyim diyerek arkasını dondu vs...garip bir durumun icine duştum yani. kendine neden dert ettin derseniz en son gecen hafta kaynımın duğununde hem beni hem annemi gormezden gelince artık iyice sinirim bozuldu...hadi bana kırgın ama annemi gormezden gelerek cok ayıp etti. cunku onunla diyaloğu hep iyi olmuştur. kadın da şok oldu. ben kendi kabahatim olan bir durum goremediğim icin ortada hic acık acık konuşmadım ama şimdi telefona sarılıp hayırdır diyesim var...ote yandan da boyle yapınca cok onem vermiş gibi olacağım, salla gitsin diyorum...ama sosyal medyada ekli ve surekli atarlı giderli yazılar paylaşıyor nankor insanlar temalı diyorum acaba bana mı....aslında bana olduğuna cok eminim, hissediyorum. eş teyzesi cok mu onemli diyeceksiniz ama bu zamana kadar surekli icli dışlı olup birden atar gorunce insan dumur oluyor haliyle ve pandemi sebebiyle 1.5 yıldır pek goremesem de ilerde de devamlı gormek zorunda kalacağım biri...insanlarla boyle belirsiz ilişkiler icinde olmak, laf sokmak veya sokulmak hic tarzım değil. eminim ki bir daha aynı ortamda olmamız gerektiğinde cok kasılacağım. eşim ise amaan salla dengesiz o, durup durup anneme de abuk sabuk sebeplerden kusuyor diyor ama bilemiyorum. ne yapmamı veya yapmamamı onerirsiniz?