İstanbul'un Beşiktaş ilcesinde ters yon tartışması yaşandı... Solunum rahatsızlığı yaşayan 89 yaşındaki hasta icin sağlık ekipleri harekete gecti. Yaşlı kadın, evinde yapılan ilk mudahalenin ardından hastaneye sevk edilmek aracıyla ambulansa bildirildi. Hasta taşıyan ambulans surucusu, acil durum nedeniyle ters yone girdi. Bu sırada seyir halinde olan cip kurusucu kadın, ters yonden gelen ambulansın onunu keserek yol vermedi. Kadın cip surucusu tartıştığı ambulans şoforune, "Ambulans olduğunuz icin her ihlali yapamazsınız, burası ters yon" diyerek tepki gosterdi. DHA'nın aktarımına gore; yaklaşık 2 dakikalık zaman kaybına neden olan 'ters yon' tartışması arac kamerasına saniye saniye yansıdı. Beşiktaş'ta kadın surucu ters yondeki ambulansa yol vermedi
Ambulans şoforu Metin Topuz, "Etiler'den solunum sıkıntısı yaşayan 89 yaşındaki bir hastamızı almaya gittik, evden aldık. Mahalle arasından caddeye giderken, bir kadın surucu yoldan gelirken bize el hareketi yaptı. Hızlı gelmesi icin siren caldım cunku acil gitmemiz gerekiyordu. Ters yondeydim, caddeye tersten girmek cok daha kolaydı. Kadın surucu bize yaklaşınca camı actı, 'Siz ambulans olduğunuz icin her ihlali yapamazsınız ve aracınızda hasta yok' diyerek bizi tehdit etti. Onumuze kırıp, bekledi. Ben aracımda hasta var diye oralı olmadım. Amacım hastayı hastaneye yetiştirmekti. Kaldırımda bir saksı olmasaydı oradan cıkıp gidecektim. Bu sefer de capraz olarak beni sıkıştırınca oradan cıkamadım. Arkada solunum sıkıntısı olan bir hastamız vardı ve bir an once hastaneye gitmemiz gerekiyordu. Belki de onun olumune sebep olabilirdi. Ambulans şoforleri olarak bu durumu cok yaşıyoruz. Bundan cok şikayetciyiz. Sadece bize sağduyulu olsunlar başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.