kızlar merhabalar....benim bir sorunum var...ve 1 bucuk yıldır işin icinden cıkamıyorum...inanın artık aklımı kacırmak uzereyim....yardımınıza ihtiyacım var...:cok uzgunum:
yazacaklarım uzun olacak ama sabredip okursanız ve duşuncelerinizi soylerseniz cok sevinicem...
benim 4 yıl suren bir ilişkim oldu...cok yoğun ve ciddi yaşanan...evlilik yolunda ilerleyen bir ilişki....birlikte cok zorluklara katlandık...evlenebilmemiz icin onun bitirmesi gereken bir okulu ve askerliği vardı....okulunu bitirmek icin herşeyi yaptı...gunduz işinde calışıp gece derslerine calışıp okulunu bitirdi...hatta iki okul bittirdi...(ikimizde)...biri 2yıllıktı...sırf annem istedi diye dikey gecişle 4 yıllık işletmeyide bitirdi....
sorunuma gelince...ben size ilişkimizin artı ve eksilerini anlatacağım...
benim en buyuk problemim ilişkimizin 1.yılında yani bundan 3yıl once diplomamı almak uzere onun bulunduğu benimde okulumu bitirdiğim şehre gitmiştim....gittiğimin ertesi gunu tansiyonum yukseldi...ciddi anlamda...kendimi cok kotu hissettim...bana teyzesine gitmemizi onlarda tansiyon aleti olduğunu soyledi...gidelim olcelim orda dedi...
ben size kısaca anlatmaya calışıcam ama yinede uzun suruyor kusura bakmayın

neyse gittik teyzesine...aynı apartmanda oturuyolar zaten..eniştesi olctu ve tansiyonum baya yuksek cıktı..bense bayılacak gibiydim...ensem zonkluyordu gozlerimden ateş cıkıyordu...beni teyzesinin kızı da vardı onun yatağına yatırdılar uzanayım diye...ve o beni o durumda bırakıp ust kata kendi evlerine cıktı...
beni yeni tanıştığım insanların evinde o durumda kaldım...kendimi yalnız hissettim..yanımda durmasını istemiştim oysa....
hemen gelecek sandım once ama gelmedi....sonra eniştesi baktıki tansiyonum duşmuyo hastaneye goturelim dedi...bende onu aradım cebinden...duşunun o sadece ust katta ve ben cebinden aramak durumunda kaldım...
hastaneye gidiyoruz dedim..koşarak geldi aşağaya...bir baktımki piajamalar giyilmiş..gayet rahat....
şok oldum..ben burda oluyorum ve ondaki rahatlığa bakın...neyse bunu onada şaka yollu gulerek soyledim...odada teyzesi eniştesi falanda vardı....ben burda oluyorum sendeki rahatlığa bak dedim...o da hafif bole gulumser gibi oldu..sonra teyzesi falan odadan cıkınca daha ben ağzımı acmadan bana "susss" diye elini kaldırdı...senağlama
cok korktum...ben yuksek tansiyonla orda yatıyorum canımla boğuşuyorum ve o durumda o bana el kaldırdı...vurmadı..yumruğunu ranzaya indirdi...ben oyle kalakaldım...
normal zamanda olsa cok ciddi tepki verirdim ama o kadar kotu durumdaydımki kolumu kaldıracak halim yoktu....o anı hic unutamıyorum...yuzunun ifadesi ve o eli...senağlama
sebeb ise şu...ben hastaneye gidiyoruz dediğimde yukarda annesi fenalaşmış...yere cokmuş....ben dalgamı geciyormuşum...hani hastaneye gitmiyormuşuz...evet bu sebebten yani ben oyle dedim ve annesi fenalaştı diye bana el kaldırdı....
herneyse o gece sabaha kadar tansiyonum duşmedi..birde ustune bu uzuntuyle sabahı nasıl ettiğimi bilmiyorum.....ertesi gunde diplomamaı almak icin okula gittik..ben hala iyi değildim...ve o bana hala kızgındı....yolda yururken bi koluma bile girmedi...onden onden yurudu....sadece nasılsın dedi ilk oakdar...diplomamı alınca biryere oturduk dışarda....
ve orda bu konu icin yine beni uzdu...ağladım cok....beni orda yalnız bıraktığın icin ole dedim dedim....vay efendim ben milletin icinde ona nasıl oyle dermişim,yok işte anneside kotu olmuş...uzattı da uzattı..ne dediysem anlatamadım....en sonunda oturduğumuz yerden kalkınca yere duştum tansiyondan..hala duşmemişti cunku...acile gittik...
doktorlar şaşırdı...tansiyonum 15-10 du...ve ben o zaman daha 24 yaşındayım...hemen ilac verdiler ve 45 dakka kadar acilde yattım....o zaman cok panik oldu..aşkım maşkım demeler ellerimi opmeler....
herneyse sonuc olarak bunun uzerinden yıllar gecti ama ben bu olayı hic unutamadım...bilinc altıma kazınmış adeta...evliliği ciddi ciddi duşunmeye başalyıncada beni korku aldı...normaldede sinirli bir yapısı var.....birde bu hareketi beni cok korkuttu...
sonradan cok pişman oldu...ben gecen yıl ayrılmaya karar verdim ondan..bu konuyu 1 yıl boyunca konuştuk defalarca...cok ağladı,yalvardı..pişmanım dedi..bir daha asla boyle bişey olmayacak dedi.....
ben seni mutlu etmek icin ne gerekiyorsa yapıcam dedi..intihara bile kalktı...ben de defalarca geri dondum...tekrar denedim ama unutamadım...guvenim kalmadı ona...
bu boyle 1 bucuk yıl devam etti...bir barıştık bir ayrıldık...en son yaklaşık 6 ay once ben son noktayı koydum...yapamıyorum dedim ve bitirdim...ama o hic ama hic pes etmedi...hep duzeltmeye calıştı bişeyleri...en son 1,5 aydır hic goruşmuyorduk...cunku hala umut besliyordu barışcamıza dair...ve kavga ettik telefonda benim azğım dilim uyuştu felc geciricem sandım...ve telefon numaramı bile değiştirdim..bitti artık kesin dedim....
ama son zamanlarda duygusal anlamda bişeyler ağır basmaya başladı..mantığımı kaybetmeye başladım...acaba geri donsemmi diye bişeyler icimde beni didiklemeye başladı...cunku cok uğraştı...cok cabaladı affetmem icin...
bikac gundur goruşuyoruz yine..4 ay sonra askere gidiyor...ve bana yine olumlu konuştu...
biz sevgimizle bunları aşabiliriz sadece bana guven diyor..ben herşeyi seni mutlu etmein uzerinde kurdum diyor...asla oyle bişey olmayacak diyor..benim seni mutsuz ettiğim gun bittiğim gundur diyor....senin korkularını birlikte aşıcaz diyor...gostericem sana diyor...goreceksin cok mutlu olucaz diyor...ve ben ne yapacağımı bilmiyorum...:cok uzgunum:
ayrıca başka sorunlarda vardı..kafama takılan beni korkutan...artılar ve eksiler olarak soylemem gerekirse durum şoyle;
once artılara bakalım;
4 yıllık ilişkide yuzdeye vuracak olursak %80-85 iyi anlaşıyoruz..genel olarak duşunce yapımız,zevklerimiz uyumlu...
kendisi kişilk olarak hırslı,calışmayı cok seven ve yaptığı iş ne olursa olsun onu en iyi yapmak isteyen aklına koyduğunuda yapan biri..
genel anlamda bana karşı durust..
aileye cok onem veriyor.iyi bir eşve baba olmaya cok hevesli ve onemsiyor...
kumarla ilgili gecmişte cok cektiği icin (babasından dolayı)şiddetle karşı cıkıyor...asla boyle bir şey yapmam diyor..
beni cok seviyor ve benimle evlenebilmek icin tum zorluklara goğus gerdi...yaptığı hatalardan dolayıda cok pişman ve duzeltebilmek icin 1 bucuk yıldır uğraşıyor...
şimdi gelelim eksilere..;
ailesi ailemle hic uyumlu değil...gerek eğitim,gerek statu olarak cok farklılar...
ailesinde dini inancları olmayan kişler var...kendiside hernekadar inandığını soylesede tam olarak sağlam inancları olduğundan şupheliyim..en azından benim kadar onem verdiğinden şupheliyim...ben kapalı değilim ama inancım cok kuvvetlidir...o ise bir kere oruc tuttuğunu bilmem mesela,namaz falan en azından cumaları bile kılmaz,bilmez...kandil gecesi icki ictiğini bile bilirim bir kere...hatta annesiyle kavga etmişti bu sebebten..
babası gecmişte kumar oynamış ve ailesine maddi manevi ciddi zararlar vermiş...kumar borcunu o odemek zorunda kalmış...ama bunu annem icin yaptım diyor..ilerde evlenince boyle bişey olursa diye sorduğumda ozaman beniilgilendirmez kendi oder napar ne eder diyor...ozaman benimde bir ailem olacak diyor beni ilgilendirmez osaatten sonra diyor..ve bu babam icin bir hastalıktı ama kac yıldır yok boyle bişey diyor...(babsını bende tanıyorum ozunde iyi bir adam hicbişeye karışmaz etmez ama boyle bir hatası var gecmişte ve benim hala icimi yiyen bi konu bu )
aldatmaya karşı "oldururum" diye bir bakış acısına sahip..
sosyal anlamda yada zevk olarak icki icmeyi seviyor...alkolik değil..hergun yada sıksık icmez ama sever.. ozellikle kafası bozuk olunca falan ickiye sarılır hemen....
cok fazla ataerkil yetişmiş...annesine cok bağlı..annesi hep ona hizmet etmiş hazıra alışmış...
ciddi tartışmalarda yada cok sinirlendiğinde elim kalkar ama vurmam duşuncesinde ki emin değilim vurmayacağından... işte anlattığım olayda hasta halimle el kaldırdı bana....senağlama
sağlıkla ilgili konulara gereken onemi vermiyor...cok fazla onemsemiyor...hatta bir keresinde sahilde gezerken buz gibi soğukta cok uşuduğumu soylediğim halde onemsemedi ve beni deniz kenarından yurutmeye devam etti bende misafirim olduğu icin bir yerde kıramadım sonunda ateşler icinde hasta oldum 1 hafta yattım ama onu bile cok ciddiye almadı... ben ona bak ben sana uşuyorum demiştim gordummu hasta oldum dediğimde ise...aynen şoyle dedi..."ben nerden bileyim okadar uşuduğunu anlamadım oakdar soğuk değildi,ben uşumuyordum " dedi....sanki onunda uşumesi gerekiyormuş gibi...
işte kızlar durum boyle...ve dun gece konuştuk saatlerce...beni ikna etmeye calıştı ama ben bir tamam unutayım diyrm bir geri adım atıyorum..ve bunu 1 bucuk yıldır yaşıyorum..aklımı kacırmak uzareyim...cok korkuyorum mutsuz olmaktan...ona guvenemiyorum bir turlu....bir guvendiğimi hissediyorum 5 dakika sonra yok yok yapamıycam diyorum....:cok uzgunum:
dun gece ona bana son 1 hafta daha ver dedim...iyice duşunucem dedim...o da tamam dedi....sevmese bukadarda beklemez uğraşmaz diyorum ama ...offff.....
dediğim gibi 4 ay sonra askere gidiyor..ve bu benim son kararım olacak...kısa donem yapacak buyuk ihtimal...bana ilişkiye devam edelim şu 4 ayda sonra zaten ben askere gidicem dedi...bu sure icinde birlikte aşarız korkularını dedi....ama onun o asabi tarafı beni korkutuyor...
ve şunuda soyliyim..kafasına koyduğunu yapmak isteyen biridir...bana daha once ayrıldığımızda,ben hayatta hic kaybetmedim hep kazandım ama şimdi kaybettim demişti...bu lafıda kafama cok takıldı....yani sanki ben onun icin bir saplantımıyım?başarmak istediği bir mucadelemiyim?offf....kızlar duşuncelerinize cok ihtiyacım var bu 1 haftada...lutfen yardım edin bana....
cok uzun oldu biliyorum...ama lutfen okumaya calışın hepsini....:cok uzgunum:
siz ne yapardınız bu durumda? geri donmemek uzere bitirirmiydiniz yoksa ne olursa olsun diyip guvenip evlenirmiydiniz??
a.s.