10 yıllık evliyiz bu konudan dolayı cok tartismisliğimiz var o yuzden buraya konu acıp sizin de fikirlerinizi oğrenmek istedim.
Belki tartışmamız azalır belki duşuncelerim değişir diye duşundum.
Belki de doğru davranıyorum bunu da en azından sizlerden oğrenmek istedim.
Dışarıdan gozlere ihtiyacim var.
Artık konuya gecebilirim.

Eşim ailesine, aileme, cevresine karşı hic bir şeyi alttan almayan tabi haklıysa devamli savunma ve haklı cıkma derdinde olan birisi.
Coğu konularda eşime hak vermiş olsamda bazen buyuklerine karşı saygıdan susan taraf olmasını o kadar isterdim ki .
Cunku bu davranışı hep itici bulunuyor herkes tarafından kendi annesi tarafından bile.
Benimle bile bazen bir konuda 1 saat konuşur ta ki ben haklısın tamam bidahakine daha dikkat ederim diyene kadar.
Yakın zamanda olan olayları ornek vericem daha net anlarsınız.
2 Cocuğu doktora goturduk doktor birisine serum
Verelim ama diğerine gerek yok tahliller temiz dedi.
Eşim ama bu cocuk devamli kusuyor mide boş deyince doktor
Burda takip edelim onu da yine kusarsa ona da serum verelim dedi.
Eşim orda cok sinirlendi bağırarak
"İyi o zaman şimdi odanızın kapısına kussun bakalım o zaman verecek misiniz" diyerek doktoru tersledi.
Ben eşime dondum.
"Tamam demek cok mu zor niye doktorun huzursuz ettin ki durduk yere" dedim.
Kendini savundu durdu.

Başka bir gun kasiyerle tartıştı. Hani kasaya şu indirimde almak ister misiniz diye soruyorlar ya
Almayacaksan almicam de gec de mi ?
Ama Eşim gitti "siz ne insan kandırıyorsunuz zaten o falan markette o fiyatta, siz indirim falan yapmıyorsunuz. " diye başladı tartışmaya kasiyer konuşuyor bizimki konuşuyor 10 dakika ben onları dinledim.
O kadar geriliyorum ki.
Trafik deseniz felaket her gun birine soylenir "ordan hic gidilir mi mal?
Donerken ne sinyal vermiyorsun" deyip arabadaki kişilere el kol hareketi yapıyor.

Ben de " ya niye daha mulayim olmuyorsun niye hazı şeyleri gormezden gelmiyorsun tamam haklı olabilirsin ama sakın kalsan "
diyorum bu sefer de asla oyle olamayacağına dair nutuk cekiyor.

Şoyle duşunun sayın hemcinslerim sizler guler yuzlu sakin kişilerin yanında siz de mutlu olursunuz değil mi?
Ama devamli gergin bir ortam duşunun tartışmayı cok seven birisi etrafındaki insanların yuzunu duşuren birisi sizin de gulen yuzunuz solar değil mi?
Bekarken cıvıl cıvıl olan ben şimdi gulmeyi ozledim. Sakin ortamı ozledim. Tatlı muhabbetleri ozledim.
Tartışmak dozunda olunca guzel ama bu devamli olunca insanin sinirlerini oldukca yıpratıyor.
Bugun cocuklara bağırdım diye bana dedi ki
"Seni sinir hastanesine kapatmak gerek ."

Evet artık sinir hastasıyım ben de .
Doktora gittim yakında demir değerim duşuk cıktı diye ilac başladım.
Belki de bu sinir yapıyor ben de diyerek.
Ama ben kendimi biliyorum ben cocukluktan beri demir eksikliği yaşayan biriyim. Ama sırf yuzum gulsun diye ilaca başladım bakalım.

Size danışmak istediğim konu şu :

Eşim başkalarına kızarken ben hep onun yanında durup sırtını sivazlayan taraf mı olayım mutlu olmak icin. Yoksa hep karşısında olup uzulen tarafın yanında mı olayım?
Sizler benim durumum da olsanız hangi tarafta dururdunuz?