Hanımlar merhaba,
Uzun uzun anlatamayacağım, gercekten sinirim de bozuk, halim de yok. Beni ve konularımı bilen uyeler var, uzun zamandır boşanmaya calışıyorum, boşanma davam reddedilmişti ve ben de tum haklarımdan feragat ederek eşimle anlaşmalı boşanma yoluna gitmiştim.
Şimdi buraya kadar sorun yok, dun eşim bir protokol gondermiş, tum maddeler tamam ama bir maddeye benim evlenmem halinde cocuğun velayetinin kendisine verilmesi şartını eklemiş.
Evlenmeyi duşunduğum filan yok ama kendinde bu hakkı gormesi, kendisi boşanmadan başkalarıyla olurken, benim geleceğimi bu şekilde kısıtlamaya gitmesi sinirimi bozdu.
Cocuğa ben bakayım, buyuteyim; sen yılda iki uc kez gor, sen anne-babandan yarım saat uzağa taşınamıyorsun diye ben cocuğu yalnız buyuteyim, bundan zerre rahatsızlık duyma ama birgun evlenecek olma ihtimalimden rahatsızlık duy ve “ben cocuğumu uvey babayla buyutturmem.” de, velayeti al.
Bir hukuk sitesinde araştırdım biraz, bazı avukatlar bu maddenin kişinin gelecekteki hak ve ozgurluğunu kısıtlayıcı olduğu icin, gecersiz olduğunu duşunuyor; bazı avukatlar da hakimin inisiyatifine kaldığını, gunun şartlarında normal velayet davası gibi yeniden değerlendirileceğini yazmış. Yani kesin sonuc doğuran bir madde değil.
Protokolu imzalayacağım, diğer turlu eşim boşanmayı kabul etmeyecekmiş. Ben de başlarken soylediğim gibi, oğlum buyuyene dek yani bayağı uzun bir sure evlenmeyi duşunmuyorum. Bu yuzden madde gecerli sayılsa da sorun değil ama yine de bu zihniyet, kendinde bu hakkı gormesi sinirimi bozdu.