Ben tane tane konuyu anlatmak istiyorum cunku icimi birilerine dokmeye ihtiyacım var.
4 yıl once eşimle severek kısa surede evlendik. tanışmamızın ustunden 1 yıl gectiginde evlendik. ikimizde guzel yerlerde calışan durumu iyi olan insanlarız. ben calışırken başka şehirdeydim evlenince hem memleketime hem de eşimin ailesinin yaşadıgı sehirde yasamaya calışmaya başladık.eşim hep memleketimizdeydi.
başlarda eşimin ailesi ile ilgili bi sıkıntı yaşamadım. ta ki dugunumuze artık boyle 2-3 hafta kalana kadar.
Eşimin ailesi 2 cocuguna da ev duşunmuş. ama evin kredisi devam ediyordu ve eşimin babasının ustuneydi. beni istemeye geldiklerinde boyle dedi babam da bizim icin fark etmez benim damadım illa guzel yerde calışmak zorunda degil. sadece namazını kılsın kılmıyorsa da o yone meyilli olsun haram lokma getirmesin dedi. biz ev istemiyoruz dedi
bunlar ısrarla o evde oturmamızı boyle karar verdiklerini ve yapacaklarının sadece duğunde takı takmak oldugunu gerisini ogullarının yapacagını soyledi . babamda kız tarafı ne yaprsa hepsini yaparız ekstradan beyaz aiesya da alırız dedi.
benim eşim ailesiyle yasadıgı icin ve zamanında hic birikim yapmadıgı icin duğun eşyalarını gelinligi filan birlikte aldık bizde bende birikmiş vardı. ben ekstradan mutfak eşyası elektrikli ev aletlerimsupurge utu herseyi aldım. babamda yatak odası takımı camasır makinesi filan aldı. boylelikle biz eşimle borca girdik baya. evimizde bizim olacagı icin herseyi eve gore aldık.
buraya kadar sıkıntı yok.
duğunden bir gun sonra eşim ailesi 4 milyar harcamış duğun gunu neye harcandı inanın bilmiyorum o kadar para , halasından borc almışlar o borcu bizim uzerimize takılan nakitlerden odeyeceklermiş eşim ve babası boyle konuşmuş. bana fikrimi soran yok. ve bu olay oncesinden de dugun gununden bir gum once babası bana iş yerimden yuklu nir ikramiye yattı cocuklar ihrtiyacınız olursa soyleyin demişti. 2 gunde birden ne degişti .
o an duğunum ertesğ gunu balayına cıkıcaz bu arada balayını ben ayarlamıştım . 3800 e falan
kızdım eşime bana sormdan boyle karar veremezsin bunlar ikimizin takısı .ama tatsızlık olmasın diye balayına gitmedenmgittik verdik parayı halasıgile
sonra hersey yolunda geldik balayından haftada bir eşimin ailesine gidiyorız. kv im ruyalarında eşimi gordugunu uyanınca hasretinden agladıgını soyluyor.ben gene ses etmiyorum
ardından 3 ay gecti biz eşimle 3 ay bıyunca borclarımızı odedik .
o ara eşimin arabası vardı kendi aldıgı ama zamanında anneannesinden borc alarak almış onu da bilmiyordım. anneannesi borcunu istiyormış.
babası bize soyledi altınları satıp borcı odememizi istediler. bende olmaz dedim arabayı sat borcunu ode kalan parayla da ufak tefek borclarımızı oderiz.
zaten araba bekar zamanından kaldı diye surekli arabayı bizden istiyorlardı. daha 2 haftalık evliyken bile istediler. onda da borc varmış ondan oyle yapıyorlarmış. bu surecte ben eşime kızdım ztn ailesinden daha cok onun sucu var. benden bunları gizledigi icin.
neyse arabayı da sattık oh kafa rahat etti en azından bizden bişi istemiyorlar kafamıza gore takılıyorız.
sonra bunların durumu yokmuş . ki kv im dugunumden once bir odaya 4 milyarlık perde yaptırdı. ve salon takımı aldı kendine . dugundn sınra onlara verilen takılarla bielzik yapmış kendine.
kurban kesmeyeceklermıs. bizde kesecektik . ben ztn eti sevmem yapmasını da bilmem. kurban sabahı keser kesmez onlara gittik kurban etleiryle cogunu bıraktık birlşkte yeriz diye.
bunun uzerine kv im kurban da hastalandı tansiyonları duştu hastaneye goturduk eşimle ben. kp ve kaynım gelmedi . ozel hastanede herseyimyaptırdık.
ertesi gun benim ailemin yanına gittik. donuş yolunca kv eşimi arayıp senin dum annenin tansiyonu duştu sen nedne beni aramadın bugun sabah sen git eşinin annenin babasına anne baba de dedi .
ve olaydan sonra biz evde yokken evimizin kapı eşigine gonderdigimiz kurban etlerini ve hastanede odedigimiz para miktarını koyup kaynım gitmiş.
bu olayın uzerine ben ameliyat oldum benim ameliyatıma gelmedi aramadı bile.
sonra neyse iyileştim ben eşimi yine onlra goturdum borclarımız bitti diye babası ben bu evin kredisini oduyorum bana her ay para yardımı yapım yoksa evimden cıkın dedi.
ben cıkmayalım ipler tamamen kopar flaan dedim ama meger haberim yokmuş bizim adama babası ztn kac aydır diyormış bana yardımcı olmayacaksanız cıkın evimden.
babamın yanında babası sey demiş . benim asabımı bozmasınlar , evimden cıkarırım onları satarım parasını yerim. ben bunu duyunca artık cıkalım dedim.
neyse biz ev tuttuk tasındık evin icinde azıcık esyamız vardı. ertesi gun onalrı da alıp anahtarı verecekti eşim. kaynım gelmiş kapının anahtarını cilingir ile degiştirip gitmiş.
ardından bi sure goruşmedik 1 yıl kadar .
eşimi annesi dogum gunu icin aradı . ben istedim telefonu akşam size gelecegiz anne dedim. eşimi akşamına goturdum. barıştık. eşimin askeew gitcegini soyledik.
hersey normal telefonla seviyeli şekilde goruşuyorduk. eşimin askere gidecegi zamanı biliyorlardı. askere gitmeden once 1 gun once eşimin annesi ve kardeşi gldi. babası gelmedi. neymiş işe gitmiş.
olur mu oyle sey o zaman biz akşam siz gidince ugrarız dedim.o gun eşim artık dedi gitmicem benn babama napmışım askere gidiyorım gelmiyor falan akşam gitmedik.
ertesi gun oldu eşim askere gidecek sabah annesi aradı bagırmış dun bekledik baban siz geleceksniz diye dondurma aldı gelmediniz.
sonra neyse ben yine bişi demedim. asker ugurluyoruz otogarda eşimin arkadasları var. benim annem babam var.
eşimin sadece annesi geldi. kardesi bile gelmedi.
6 ay eşim askerdeyken . ne eşimi ne beni aramadı ailesi. ben o surecte hep calıştım. tabi bunlar olurken de psikolojimi bozdukları icin tedavi flaan gordum ilacla.
neyse eşim askerden geldi .biz yine konuşmadık. bu sure sonunda eşimde bende calıştıgımız icin ev ve araba aldık.
benim annem babamda bu surecte bir kere dunurlerini arayıp dunur neden boyle yapıyorsunuz demedi.
ama hep yanımızda oldılar ev alırken babam 25 milyar kredi cekti bizim icin.
hersey yolundaydı biz onlarsız mıtlı mesut yasıyorduk ki. eşimin kanser oldugunu ogrendik.
cocuk olup olmayacagını etkileyecek bi kanser turu ve ben yıkıldım.
cnku bu zamana kadar bunları yasadık diye cocuk istemedim. o hep istedi.
neyse ben yine dedim olum kalım var annenlere ara soyle. neyse soyledik eşim ameliyat oldu bin şukur iyi huylumyayılım olmayan turmuş.
ama bizim normal sartlardan cocuk sahibi olamayacagımız ortaya cıktı.
bunu ailesi de benim ailemde biliyordu. neyse biz onun ailesine soylemeden eşim iyileşince hemen tedavi gorduk.
allahıma şukğrler olsun ilk denemede nasip oldu. 7nci haftadan beri kanamalarım oldu annemlerde hep yattım . annem baktı . ailesine de soylemeyecektim daha eşim dedi işe gitmiyorsun ortak tanıdıklardan duyarlar . biz soyleyelim 9 haftaşıkkrn soyledik.
ama dedik de riskli yatıyorım duşuk tehlikesi var . tedaviyle oldu. her gun igne vurulıyorum allahtan hersey beklicez diye.
kv im beni arayıp işte seni de opuyorum bebegi de . işte baban hayal kuruyor buyunce siz dugune gidince bizde kalır . biz bakarız ona . once sizin cocugınız sonra bizim cocugımız falan dedi.
ben daha cocugum ile ilgili hayal kurmuyordum. ilk 3 ay riskliydi ztn tup bebek.
neyse ben gene ssabır. agzımı acmadım
sonra detaylımultrasomda sıkıntı cıktı . eşim ailesine anlattımpahalı bi test var onu yaptırcaz aldırmayı duşunmuyrz ama kendimizi hazırlamak istiyorız diye. annesi babası 2-3 h
fta boyunca bizi hic aramadı.
oglum kızım tedaviyi nasıl uaptınız onca borc oduyorsunuz o test icin paranız var mı demediler.
annemlere soyledik annemlere parayı biz verelim yaptırın dediler. korkmasınlar diye soylemedik aslında biz kan testini yollamıştık bile
neyse o da iyi geldi . cok şukur.
ama arayan soran yok.
son zamanda eşim bir kere konuşmaya gitti . bak bunları bunlaromyapıyorsunuz eşim uzuluyor artık kendinize gelin demeye .
o konuşmada iyi gecmiş . annesi babası suclımoldugını kabul etmiş dikkt edicez tabi sizin evladınız falan.
ama bunun uzerinden 4 hafta gecti . ne beni ne onu arıyorlar. bende artık bıktım. eşime dedim hep sen konu olunca goturdum.
benim icin aile kavramı onemlydi hep gecinmeye calıştım. ama artık bitti.
35 haftadayım belki dogurdım neden aramıyorlar yani dedim.
ben hep yaranmaya calıştım hic bisey soylemedim.eşim de ilk evlendigimiz zamanlarda sucluydı benden surekli bişeyler gizledigi icin ama artık ona da suc bulmuyorum
bundan sonra tamamen bitti dedim eşime.
eşim bende istemiyorum onların yukunu taşımayı dedi. bu saatten sınra ne dogumumu haber etmeyi ne cocugumu gostermeyi duşunuyorım.
allah katında ve vicdanen cok rahatım.
sadece sunu merak ediyorum .
neden?
bir insan neden bunları duşunur ve yapar soyler .
etrafınzda boyle insanlar var mı? siz buna benzer seyler yasadınız mı.
hamile halimle icimi dokmek istedim