Merhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve oncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana gore kardeşinin eşine fazla duşunceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum cunku bu duşunce benim icimi kemiriyor, bitiriyor...

Gectiğimiz anneler gununde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine cicek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da cicek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim icimdeki ofkeyi bastırarak. Cunku ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler gunumu kutlamak icin herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler gunumu kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.

İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şoyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansore binerken bugun Sevda'nın doğum gunuymuş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gununu nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini soyledi. O sana doğum gununde hediye aldı bizim de onun doğum gununu kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugun Sevda'nın doğum gunu ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan donerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı cunku şu zamana kadar eşim benim doğum gunumde hic bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hic kutlamadık, yani oyle supriz bir doğum gunu ayarlamadı hic. Seni nereye gotureyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya goturur...

Ucuncu olayımız da şoyle gelişti. Bebek mevludu yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sulalesine uzak oturduğumuz icin kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben calıştığım icin evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu acıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonucta cok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim ofkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevludu mu, bizim mevludumuz." dedi. Bana da donerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevludune? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve calışıyordum. Bunu soylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.

Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim buyuduğum, yetiştiğim ortamda oyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi icin kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar caresizim ki... Duşunduğum şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???

Ekleme 1: Ben eltime ozel gunler haricinde de hediye alırım, evine her giderken kendi yaptığım pastalar, borekler haric başka şeyler de alıp oyle giderim. Bebeğine her zaman bir şeyler alırım. Her desteğe ihtiyacı olduğunda da yanında olurum. Doğum yaptı orneğin. Haberini alır almaz Tuzla'da calışmama rağmen izin isteyip, arabaya atlayıp gittim. Doğum yaptı diye koca bir ucan balon demeti yaptırdım hoş geldin bebek yazılı, ona da cicek yaptırdım... Duşuncesiz ve yapılanın altında kalan biri değilim.

Ekleme 2: Eşimle bu konuyu konuştum. Sence neden yapıyorum diye sordu. Aşık olduğunu duşunduğumu soylemedim, şoyle dedim;
Sen kardeşine değer verdiğin icin eşine de değer veriyorsun, onu artık kendi ailenden goruyorsun o yuzden dedim. Ama bu bile benim icin kotu cunku demek ki bana bu kadar değer vermiyorsan beni hala kendi ailenden gormuyorsun dedim. O da onu kendi ailemden gorduğum falan yok dedi...

Ekleme 3: Temizlik olayında o anneme "bizim mevludumuz o neden temizlesin ki" dediğinde ben de aynı yanıtı verdim anneme. Buna rağmen o olayı uzatıp o cumleleri soyledi bana. Annemin de eltin yardım etsin demesinin nedeni kendi eltisinin mevludunde kendisinin 2 tane bebeği olmasına rağmen eltisinin evini annemin temizlemesinden kaynaklı. Anneme boyle şeyler normal gelir ve yapılması gerektiğini duşunur...

Lutfen yorumları bu eklemelere gore yapın...