Arkadaşlar iyi akşamlar, bayramınız mubarek olsun oncelikle. Onceki konumu aranızda belki okuyan olmuştur. Hayatımda 5 senedir biri olduğunu ve ciddi duşunduğumuzu ama benim bazı konularda cekincemin olduğundan bahsetmiştim. Biz universite son sınıfta tanışmıştık. Anneme de soylemiştim en başından ama bunu soyleyince annemin tavrı bana karşı değişti ve 5 sene boyunca laf sokuşturmaları devam etti. Bu akşam yine bunu yapınca uzuldum ve buraya yazmak istedim cunku ya ben de bi sorun var ya annem de. Başka da paylaşacağım kimsem yok. Anneme ilk soylediğimden beri surekli sen benim beklentilerimi hayallerimi yıktın, senden hic beklemezdim, daha erken ne bu acele, keşke hic gelmeseydik bu şehire(okuyacağım şehire ailemle beraber gitmiştim ve hayatımdaki insanla orada tanıştım, memleketi de orası.) gibi şeyler soyledi. Halbuki ben ona daha yeni tanıştığımızı hemen evlilik olmayacağını acele etmediğimi hep soyledim. Gecen sene artık evlilik duşunduğumuzu ve izinleri olursa yazın nişan gibi birşeyler yapmak istediğimizi soylediğimde de demediği laf kalmadı ozellikle senden hic beklemezdim lafı cok ağırıma gitmişti sanki ben kotu bir şey yapıyormuşum gibi ve bana tavır aldı pandemiden dolayıda bir şey yapamadık. Babam uni. İcin gittiğimiz şehri cok sevmişti bu akşam hic gelmeseydik keşke oradan geri dediğinde annem yine imalı bir şekilde ben de diyorumki keşke o şehre hic gitmeseydik dedi. Ben de sordum neden oyle diyorsun hep falan diye oyle işte dedi, taş bana sanırım dedim, kardeşim de neden oyle dedinki şimdi kıza dedi, kendisi iyi biliyor dedi benim icin. Halbuki bilmiyorum anlamadım insanın hayatında birinin olması suc mu?Sorduğum zamanda hep aynı laflar cok erken senden beklemezdim başka bir şey yok. Elimden geldiğince her anlamda destek olurum yanlarında olmaya calışırım ama annemin gereksiz tavrı artık beni yormaya başladı. O kadar yoruldum ki gorevimin olduğu ilden ailemin yanına gelesim yok. Bu tavırları hakedecek ne yaptım onu da bilmiyorum. Cok uzuluyorum annemin bana boyle davranmasına, anlam veremiyorum.

Yeni: 4. sayfada ailemle aramdaki bağı koparmaya karar verdiğimi yazdım.