merhabalar hanımlar,
burada benden yaşca buyuk, tecrubesi cok olan kişiler olduğunu bildiğimden sizlerden fikir almak icin bu konuyu acmak istedim.
ben 20 yaşında, universite son sınıfa gecmiş biriyim. derdime gelecek olursak; bundan birkac ay once staj başvurusunda bulunmuştum. başvuruyu mail aracılığı ile yapmıştım. mailde cv, cv'de fotoğrafım vardı. başvurudan 1 gun sonra gece 2'de whatsApp uzerinden bana donuş sağladı bir beyfendi. zaten bu saatte yazmasını doğru bulmadım, işte işler anca bitiyor vs soyledi bir şeyler. bu firma benim ikamet ettiğim yere cok uzaktı, sanki yıllardır tanışıyor gibi; bu yol senin guzelliğini alır, tatlı birine benziyorsun, beni sapık sanma, istersen bir yerden her sabah ben seni alırım, sana program oğretirim, senin oturduğun tarafa geldiğimde sana program dosyası veririm gibi sacmaladı. zaten bu işlere insan kaynakları bakar diye biliyorum neden tekniker benimle iletişime gecti anlamadım. en sacması da profilinde eşi ile fotoğrafı vardı. ben ciddi bir şekilde geri cevirdim firma uzak diye bahane ederek. ve gunumuzde bir firmada staj yapıyorum, isg uzmanı ile bir evrak paylaşmam gerekiyordu gonderdim. bu sefer muhabbet acmaya calıştı, işte nerelisin, kacıncı sınıfsın. izmirliyim dediğimde oo guzellik oradan geliyor yani dedi. ve bu adam da evli..
inanın sektorden soğudum. mesleğim hep erkeklerle olan, olmak zorunda olan bir meslek. yani başka alana geceyim durumum yok. biliyorum ki bu dengesizler ile yıllarca uğraşacağım. tavrım ne olmalı, iş yerinde nasıl davranmalıyım? daha yolun cok başındayım ileride uzulmek istemiyorum.. cok teşekkurler şimdiden fikirleriniz icin