gunaydın herkese
konu cok sacma ama yazıp anlatmaya ihtiyacım var.
normalde politik bir insanımdır, cevremdeki yakın arkadaşlarıma da evlilikte boyle olmalarını tavsiye ederim hep. ama bu bayram cok mantıklı davranamadım sanırım.
kayınvalidem ve kayınbabam sağ olsunlar duşunur arada kıyafet, canta falan alırlar bana. aldıkları şeyler hic tarzım olmamasına rağmen teşekkur eder evde koyardım bir koşeye.
bu bayramda almışlar bir elbise. yine tarzım değil ve giydiğimde icimi gosteren bir şey. beğenmediğim ve yakın bir yerden aldıkları icin bu icimi gosteriyor değiştireyim, en azından icime sinen bir kıyafet alırsam yaz boyu kullanırım diye duşundum. (maddi durumumuzdan dolayı pek kıyafet alamıyorum kendime bir kac senedir)
neyse mağazaya gittim gunu gectiği icin iade almadılar zaten. eve dondum kayınvalidem icine astar dikelim dedi. elbise beyaz, icinde mavi desenler var kucuk kucuk getirdiği astar siyah. anne bu olmaz ki dedim. pacalı donun yok mu alttan onu giysen dedi

kayınbabam kışın mont almıştı bak benim aldığımı beğendi giydi diye hava atıyor kayınvalideme. valla baba Allah razı olsun duşunup alıyorsunuz ama bu sene durumumuz yok kendime mont alamadığım icin giydim yoksa cok tarzım değildi dedim. kayınvalidem anlaşıldı sana kıyafet almayacağız bundan sonra parasını verelim sen kendine al dedi (kendi annem hep boyle yapar) eşimde ne uzatıyorsun teşekkur et gec giymiyorsan giyme diye beni payladı baş başa kaldığımızda. ben ona soylendim o bana soylendi derken bağırdık biraz.
başka bir gun de eşimin teyzesi biz gelinlere dikkat ederiz kumru soluk bir elbisesi var hep onu giyiyor demiş. ki durumumuzu biliyor nelerle mucadele ettiğimizi bilip bana bunu soylemesi zoruma gitti acıkcası. zaten benim aklım fikrim eşimin iş ile ilgili olan davasında bir de sacma sapan kıyafet mevzusuyla uğraştım bu bayram.