Merhaba kızlar.
Bayram donuşu bir dert konusu ile karşınızdayım.

Gectiğimiz aralık ayında doğum yaptım, şu an evden calışıyorum ama artık cocuk buyudukce inanılmaz zorlanmaya başladım. Annem erken doğum riskim var diye doğumdan hemen once geldi, oğlum kuvezden cıkana kadar bekledi ve bir sure daha kalıp gitti. Gidiş o gidiş, bir daha da gelmedi. Şu an oğlum yedi aylık.

Bu surecte kayınvalidem ve annesi iki ay kadar gelip bana yardimci oldular ancak mecbur geri donduler. Tekrar gelecekler ama donuşumlu bakalım diyorlar..

Tabiki kimse benim cocuğuma bakmak zorunda değil, ama annem yardımcı fikrine de karşı cıkıyor ve bunu soylediğimde cok kırılıyor. Yani aşırı bir tepki veriyor, ben gelmeyecegim mi dedim sanki diye cikisiyor direkt. Ama gelmediği surecte de ben artık cok yıpranıyorum. Surekli yardımcı alma idare et biraz daha durumu var. Artık Ağustos ayında iş yerine gitmem gerekiyor, bunu soylediğimde bebek arabasıyla goturup orada bakamaz misin dedi yani durum bu şu an icin.

Bu sorunu gectim artık eşimin ailesi de surekli sormaya başladı. Annemle benim veya eşimin arasında bir sorun olduğunu, annemin de bu yuzden gelmediğini dusunuyorlarmis. Eşimin teyzelerine kadar bayramda herkes cocuğa annen bakmaya gelecek mi, neden gelmiyor diye sordu. Artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Surekli bir bahane uyduruyorum insanlara ama artık eşim dahil herkes lafını yapmaya başladı.

Sizce anneme bu durumu anlatıp tekrar konuşmalı miyim? Eşim işten cıkmama hala pek sıcak bakmıyor maalesef, evden calışmam yuzunden zaten işte de bir ton sorun yaşıyorum. Yine de mumkun olduğunca direnmeye calışıyorum ama bu konuyu cozemezsem iş oraya gidecek gibi. Nolur bir akıl verin kızlar