İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan O2 Arena'da gercekleştirilen Laver Cup'ta Avrupa takımının kadrosunda yer alan Roger Federer, kariyerinin son macına cıktı.
Roger Federer-Rafael Nadal ikilisi, ciftler macında Dunya takımından Jack Sock-Frances Tiafoe ciftine 2-1 mağlup oldu. Gectiğimiz hafta kişisel sosyal medya hesabından yaptığı acıklama ile Laver Cup'ın kendisinin son turnuvası olacağını aktaran Federer'in vedası duygusal anlara sahne oldu.
Karşılaşmanın ardından gozyaşlarına hakim olamayan Federer, yaptığı konuşmada kariyerinin son macı olmasına rağmen mutlu olduğunu belirterek, "Harika bir gun. Bunu arkadaşlarıma da soyledim, mutluyum asla uzgun değilim. Burada olmak cok guzel hissettiriyor. Ayakkabılarımı bir kez daha bağlamaktan keyif aldım. Bu gece ailemden herkes burada, bu yuzden harika bir durum benim icin. Eşim kariyerim boyunca bana cok destek oldu. Benim uzun zaman once tenise veda etmemi isteyebilirdi ama yapmadı. Devam etmemi sağladı ve bu oyunu oynamama izin verdi" diye konuştu.

"Her şeyi yeniden yapardım"
Tenis kariyeri boyunca kendisine destek olan herkese teşekkur eden İsvicreli tenisci, "Kariyerim boyunca benimle dunyayı dolaşan bir ekibim vardı. Onlarla bu yolculuk inanılmazdı. Bunca yıldır emeği gecen herkese teşekkurler.Tenis oynamaktan ve arkadaşlarımla vakit gecirmekten gercekten mutluydum. Gercekten burada bitti. Mukemmel bir yolculuktu. Tenise tekrar başlasam her şeyi yeniden yapardım" ifadelerini kullandı.
"Bu anın bir parcası olmak benim icin buyuk bir onurdu"
Roger Federer'in kariyeri boyunca rekabet ettiği ve aynı zamanda cok yakın arkadaşı olan Rafael Nadal, karşılaşmanın ardından İsvicreli tenisci ile ilgili olarak acıklamalarda bulundu. Beraber oynadıkları ciftler macına cok farklı başladığını aktaran İspanyol raket, "İlk birkac servisin benim icin cok zor olduğunu soylemeliyim. Normal hareketlerimi yapamadım. Cift hata ile başladım ve biraz titriyordum. Her şeyi tek tek halletmek icin zor bir gun oldu ve sonunda her şey cok duygusal hale geldi. Benim icin spor tarihinin bu muhteşem anının bir parcası olmak ve aynı zamanda uzun yıllar bircok şeyi birlikte paylaştığımız Federer'in bu anlarına tanıklık etmek benim icin buyuk bir onurdu. Roger turdan ayrıldığında, hayatımın onemli bir kısmı da ayrılıyor cunku hayatımın onemli anlarında ya yanımdaydı ya da bir rakip olarak karşımdaydı" şeklinde konuştu.