Beşiktaş forması giydiği 2015-2016 sezonunda yaşadığı omuz sakatlığı sonrası bir turlu eski formunu yakalayamayan Veli Kavlak, 2018-2019 sezonunda sozleşmesinin bitmesinin ardından herhangi bir takımla anlaşma sağlamadı. 33 yaşındaki eski futbolcu kısa sure once yeşil sahalara veda etti.
Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle futbol kariyeri oldukca kotu biten Veli Kavlak suskunluğunu bozdu. Tecrubeli orta saha Radyospor'a acıklamalarda bulundu. Sakatlık yaşadığı sureci anlatan Veli Kavlak, "Uzun yıllardır sure gelen bir sakatlık surecim oldu maalesef. İlk olarak 2011 yılında omuz bolgemde başlamıştı.
O zaman yapılan tetkiklerde bir soruna rastlanmadığı soylenmişti ama oynadığım her yıl ağrımın artması ile sorun kronikleşmiş. Surec, cok uzun surduğu icin ciddi kronikleşmeye başlıyor ve gereken mudahale, gerektiği zamanda yapılmayınca bu tarz facialar yaşanıyor ne yazık ki" acıklamasını yaptı.
"BEN DEĞERLENDİRMEK İSTEMEDİM"
Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından kendisine transfer teklifleri geldiğini belirten Veli Kavlak, "Şayet ilk sorun cıktığı zaman, ciddiye alınıp etkili mudahale yapılabilseydi ben hala futbol oynayabilirdim.
2018'de Beşiktaş'tan resmi olarak ayrıldım. Ayrılık sonrası Anadolu kuluplerimizden cokca teklifler geldi ama ben değerlendirmek istemedim. Sakatlığımın tamamen gecmesini istedim. Sonrasında tekrar futbola iyi bir şekilde donmek icin cok caba sarfettim ama olmadı. Benim icin de cok uzucu bir durum oldu bu" dedi.
"GORUŞMELERİMİZ OLDU"
Rapid Wien'le goruşmelerde bulunduğunu acıklayan Veli Kavlak, "Altyapısından yetişmiş olduğum eski kulubum Rapid Wien'le altyapıda calışmak icin goruşmelerimiz oldu.
Benimle ozel olarak ilgileniyorlar ve devamlı kontak halindeler. Bende işe altyapılardan başlayıp, daha sonrasında yukselmek istiyorum. Guzel bir deneyim oluyor, yakında da ilk hocalık deneyimimizi yaşayacağız.
Turkiye'den de goruştuğum kulupler oldu tabii ama Avusturya'da kalacağım. Gelecekte futbolda neyin ne olacağını tam bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ta uzun yıllar forma giydikten sonra siyah-beyazlılarda teknik direktorluk yapmak istediğini vurgulayan Veli Kavlak, "Teklifler olduğunda da hep soylemiştim, benim icin oncelik her daim Beşiktaş olacak diye.
Nitekim oyle de oldu. Maddi anlamda cok daha iyi teklifler vardı ama ben hicbir zaman Beşiktaş'tan ayrılmak istemedim. Hatta menajerime bile talimat vermiştim, "başka kuluplerden gelen teklifler ne olursa olsun değerlendirilmeyecek" şeklinde. En buyuk hayallerimden biri de Beşiktaş'a teknik adam olarak geri donebilmektir" acıklamasını yaptı.
A Milli Futbol Takımı'ndan teklif almadığını belirten Veli Kavlak, "Ben 18 yaşımda Avusturya A Milli Takımı'na cıkmıştım ve oncesinde ne alt yaş kategorilerinde ne A Milli Takım seviyesinde Turkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile bir goruşmemiz olmamıştı, hicbir teklif gelmemişti.
Oysa Avusturya alt yaş milli ketagorilerindede oynamış bir futbolcu olmama rağmen. O zamanlar 1 dakika bile başka ulke milli takımında oynarsan tekrar donup başka bir ulkenin milli takımında oynayamıyordunuz. Şuan 2015'te bazı değişiklikler yaşandı sanırım, gurbetci oyuncular yerli statusunde oynayamıyor ilginc şekilde. Bu kuralı anlamak mumkun değil tabiki" diye konuştu.
Yusuf Demir'le iletişim halinde olduklarını acıklayan Veli Kavlak, "Yusuf Demir ile iletişimdeyiz, hatta babasıyla da cok iyi ilişkilerimiz var. Zaten hem ben hem Yusuf Rapid Wien altyapısı cıkışlıyız.
Wien kucuk bir yer olduğu icin buradaki Turkler birbirlerini cok iyi tanır. Yusufla transfer aşamasında herhangi bir goruşmemiz olmadı cunku imza sureci cok hızlı gelişti. Transfer olmasını sevincle karşıladım" dedi.
Veli Kavlak son olarak Super Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi ve "Genel olarak uzun vadede Beşiktaş'ın avantajlı olduğunu duşunuyorum. İyi futbolunu genel olarak sezona yayabilirse Beşiktaş cok başarılı olur. Son iki mac istenen seviye olmadı ama takım olarak cok kaliteli bir kadroya sahipler. Bu sezon zirve mucadelesi cok daha heyecanlı olduğundan tum takım taraftarlarımızın sakin kalmasını rica ediyorum cunku sonlara doğru hararetli bir surec olabilir" acıklamasını yaptı.