Akranlarıyla yan yana geldiğinde kimse ikisinin de aynı yaşta olduğuna inanmıyor. Duzenli olarak her gun 20 kilometre koşarak evinden işine, işinden evine taşıt kullanmayan 63 yaşındaki sporcu esnaf Enver Koc ’un bu davranışı Uludağ Universitesi Spor Hekimliği Bolumu ’nde araştırma konusu oldu. İşinden her gun yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıktaki evine tempolu bir şekilde koşarak giden esnaf yaşıtlarından 15-20 yaş genc gosteriyor. Bursa'da Kapalıcarşı ’da esnaflık yapan Enver Koc, (63) 40 ’lı yaşlarında geldiğinde sağlık sorunları yaşayınca bir anda sigarayı bırakıp hareketli yaşamı benimsedi. Ozellikle de atletizme merak salan Koc, ulusal ve uluslararası maratonlara katılmakla kalmadı artık her gun işinden evine koşarak gidip gelmeye başladı. Bu sayede sağlığına kavuşan Koc, yaşıtlarından da 15-20 genc gostermeye başladı. Şu an 63 yaşında olan esnaf; yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde kimse onun gercek yaşına inanmıyor. İHA'nın haberine gore, Enver Koc ’un bu davranışı ve genc gorunumu Uludağ Universitesi Spor Hekimliği Bolumu ’nde araştırma konusu oldu. Yapılan testlerde organlarının da yaşına gore genc olduğu tespit tedildi. Genc gorunmeyi spor yapmaya borclu olduğunu ifade eden Enver Koc, "40 ’lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca spor yapmaya başladım. Her gun iş yerimden 20 kilometre uzaklıktaki evime koşarak gitmeye başladım. Yaptığım sporlar sayesinde sağlığıma kavuşup genc bir gorunume kavuştum. Spor yapmayan yaşıtlarımla yan yana geldiğimiz de kimse aynı yaşta olduğumuza inanmıyor. Bizi baba oğul sanıyorlar. Spor yaparak genc ve sağlıklı kalmak mumkun." dedi.