Yolcu ayırt eden taksiciler bu kez farklı bir şekilde gundem oldu. İstanbul ’da yaşanan taksi problemi, vatandaşlarla suruculeri birbirine duşurmeye devam ediyor. Megakentin en işlek bolgelerinden biri olan Eminonu'nde yeni bir taksi krizi yaşandı. DHA'nın aktarımına gore; yerli ve yabancı vatandaşların iddialarına gore, bolgedeki taksiler oğle saatlerinde yolculara durmadı. Ote yandan taksicilerden bazılarının ise kısa mesafe icin yuksek fiyatlar talep ettiği belirtildi.

Taksi bekleyen yolcu Necip Cakar, "
15 dakikadır bekliyorum, hicbir taksi almıyor. Yanımızda yaşlı var yuruyemiyor ama hicbiri durmuyor. Az once bir taksi durdu Eminonu'nden Beyoğlu'na 150 TL istedi. 'Ters mesafe, değişim yapacağım, trafik var' gibi bahaneler uyduruyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. Eminonu'nde boş taksiler yerli ve yabancı yolculara durmadı
Taksi şoforu İsmet Sarı, "
Değişim saati 14-15 maksimum 16.00 arasıdır, bunun dışında soylenenler yalandır. Trafikten dolayı kimse bir yere gidemiyor. Muşteri binmek zorunda kalıyor, taksici alamıyor. Once taksimetreye adalet getirsinler sonra almayan taksicilerle alakalı problem cıkarsınlar. Her zaman taksimetre acılmasını istiyoruz, tavsiye ediyoruz. Her meslekte olduğu gibi curuk elmalar bizim mesleğimizde de var. Bazen muşteriler kendileri kısa mesafe icin yuksek ucret teklif ediyor. Buradan Taksim en fazla 50-60 TL yazar, fazla isteyenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Taksi durağında bekleyen İspanyol turist, "
Deniyoruz ama durduramıyoruz. Cok pahalı Eminonu'nden Bebek'e bizden 50 Euro istediler. Turist olduğumuz icin boyle biliyorsunuz. Biz tamamıyla şaşkınız, nasıl gideceğimizi, gideceğimiz yere ne kadar odeyeceğimizi bilmiyoruz. Burada dolaşıp neler olacağını goreceğiz" dedi.

Bu sırada yanlarına gelen bir taksiyi durduran turistler, arabanın camından taksiciyle konuştu. Taksi şoforu,
"Ne yazarsa ona gideceğiz. Fiyat trafiğe de bağlı. Taksim'den Bebek'e yaklaşık 70 yazıyor, Eminonu'nden de 100 lira yazabilir diye duşunuyorum" dedi. Turistlerden 50 Euro istendiği iddiasını duyduktan sonra ise taksici
"Yapmayın, olmaz, şakadır. Taksimetre o mesafelere 100 lira civarı yazar" cevabını verdi.