Arkadaşlar merhabalar.. Başlıkta da belirttiğim gibi ustesinden gelemediğim bi duygum/duşuncem var.. Sizler boyle duygulara kapıldığınızda nasıl ustesinden geliyorsunuz/geldiniz? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkur ederim..
Arkadaşlar benim kayınvalidem gorumcemin cocuğuna bakıyor.. Benim henuz cocuğum yok.. Anne-kız olmaları sebebiyle elbette daha yakın/samimi olmaları cok normal biliyorum.. Ama ben ve eşime karşı nasıl desem boyle olsek kalsak pek umurlarında değiliz gibi.. Kayınpederimin yaklaşımı da oyle.. Bize kotu davranmıyorlar ama dedim ya gorumcemin eşi, evliliği, cocuğu oncelikli.. Bu belli oluyor.. Ben de artık kafamda olmayan şeyleri kuruyorum.. Bizim cocuğumuz olunca o kadar sevmezler, ilgilenmezler vs.. Gerci bi konusu acıldığında size de elimizden geldiğince yardımcı oluruz diyorlar ama..
Bir de ilk başta anlatmadığım bir detayı vereyim.. Benim eşim maddi manevi bekÂrken ailesine cok destek olmuş.. Kızkardeşi ise okulundan mezun olduktan 1 yıl kadar sonra evlenmiş.. Yani eşimin dediğine gore ailesine pek bir yardımcı olmamış.. Bircok şeyini ailesi yapmış.. Damat tarafı da elini pek bir şeye surmemiş.. ki benim gozlemlediğim kadarıyla da hÂl oyleler.. Bebek 8 aylık, kayınvalidem tek başına buyutuyor.. Yani eşimin de biraz kırgınlığı var anladığım kadarıyla ailesine karşı.. Onu kullanmışlar da şimdi kızlarının etrafında donuyolar gibi bi his var onda da..
E tabi ben de bu duygulara kapılınca, ister istemez adamı sıkıyorum duşuncelerimle.. Boyle takıntılı bir insan oldum resmen.. Her ne iş yaparsam aklımın hep bi koşesinde onlara soylenirken buluyorum kendimi..
Bunu aşmam icin bana motive edici, kendinize de boyle durumlarda yaptığınız telkinler de bulunur musunuz? Sağ olun..
Ekleme: Kendimi haklı cıkarmak icin değil de arkadaşlar, bi ekleme yapmak istedim..
1. Bize gelsinler, gelmesinler gibi bi duşuncem yok.. O konularda mesafeliyiz, ben de bu durumdan memnunum..
2. Mesela şoyle bi ornek vereyim.. Biz bi problemimizden bahsetsek, kayınvalide hemen onlardan eş değer bi problem orneği veriyor.. Mesela biz başımıza şu geldi desek, x lerin de oyle der.. Bu da bende olumsuz duygular uyandırıyo ister istemez..
Boyle boyle ornekler.. Evlendiğimden beri kucuk kucuk şeyler.. Artık takmak istemiyorum. O yuzden konu actım..