Herkese merhaba,
Arkadaşlar direk konuya giriyorum. Eşim ve ben ailelerimizden farklı illerde yaşıyoruz. 3.5 yıllık evliyiz. Eşimin babası hem felcli hemde kanser hastası. Tedavisi icin gorumcemin yaşadığı memlekete gidip geliyorlar. Gorumcemde farklı bir ilde yaşıyor. Eşimin memleketi kucuk ve kayınpederimin hastalığıyla ilgilenecek doktor yok. Mecburen gorumcemin olduğu ilde tedavilerini yaptırıyorlar. Kayınpederimin durumu gunden gune kotuye gidiyor. Gorumcemin yanından kendi evlerine donduklerinde kayınpederimin yine ufak tefek rahatsızlıkları oluyor ve devamlı hastaneye gidip geliyorlar. Her saatte taksi bulamıyorlar. Ambulansı aradıklarında kayınpederim engelli olarak gozukuyor ve evde bakım hastası biz hastaneye goturemeyiz diyorlar. Yani tek başlarına orda baya bi zorluk cekiyorlar. Memlekette onları bağlayan kimse yok. Kayınpederimin kardeşleri aramaz sormaz ilgilenmezler pek. Bi kayınvalidemin babası var. O da her işini kendi gorebiliyor , kendi evinde yaşıyor. Kayınvalidem gidip onun evinin temizliği ve yemeğiylede ilgileniyor. Her hastalığında eşim mesleği dolayısıyla izin alamıyor. Şimdi bende hamileyim, beni de bırakamıyor. Bişey oluyor ailesinin yanına gidemiyor aklı kalıyor. Ben burda cakılı kadroyum, eşimin de kendi memleketine tayinin cıkmasının imkanı yok. Bende eşime ailesinin ordaki evlerini satıp, bizim bulunduğumuz şehirden bi ev almalarını soyledim. Bizim evde gelip yaşasalar bi zaman sonra kendileri de rahat edemiycekler diken ustunde durcaklar, bizde belki edemiycez. Kayınvalidem ve kayınpederimle hic bi sorunum yok cok şukur. Allah korusun kayınpederime bişey olduğunda kayınvalideminde orda tek kalmasını eşimde bende istemeyiz. Kayınpederim aniden rahatsızlansa ben ya da eşim hastaneye goturup gelebiliriz. Bi ihtiyacları olsa hemen gideriz. Sizce mantıklı mı bu teklifim ? Siz olsanız ne yapardınız ? Cevaplarınız icin şimdiden teşekkurler.